2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több magyarnak fontos a környezet védelme

Honfitársaink több mint fele megfogadta az év elején, hogy idén többet fog tenni a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai ellen – állapítja meg a Lounge Group legújabb reprezentatív kutatása.

Bár a felmérést végzők szerint több kérdésben lényegesen zöldebbnek mutatkoztak a válaszadók, mint amit az általános fogyasztói tapasztalatok szemléltetnek, az is kiderült, hogy

 a klímavédelemre érzékeny többségnek a családtagjai és a barátai is aktívan védik a környezetet, ráadásul ez magukra a válaszadókra is ösztönzőleg hat.

A családon és a barátokon túl a munkahelyek is motiválhatják az embereket a környezetvédelem érdekében, és jó hír, hogy a válaszadók több mint kétharmadának a munkahelye is odafigyel a tudatosságra.

A magyarok nagy része saját bevallása szerint a hulladékgyűjtés terén tesz a legtöbbet a környezetéért. A legtöbben igyekeznek csökkenteni a háztartásban keletkező hulladék mennyiségét, és nagyon sokan szelektíven gyűjtik a szemetet, emellett egyre többen visszafogják a műanyagok használatát.

Kirándulók a Vekeri-tó partján
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Ez azonban csupán első lépés, sokan más téren is odafigyelnek. A felmérésben részt vevők fele például igyekszik környezetkímélő közlekedési eszközt is használni, és ugyanekkora részük fontosnak tartja azt is, hogy helyi termelőtől származó élelmiszert fogyasszon – írja a Magyar Nemzet online kiadása.

Neked ajánljuk
Emeli a tétet az Európai Unió Amerikában kézzelfogható következményekkel jár a klímaváltozás Fiatal erdőkkel nem sokra megyünk A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam