2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy pénzügyi óriás is segíti a fejlődő világ klímaalkalmazkodását

Kezdetben 500 millió dolláros privát befektetési alappal indulna az a csoport, amely a BlackRock vezetésével a klímaváltozással összefüggő infrastruktúrát támogatná a feltörekvő piacokon.

A BlackRock egyedül 100 millió dolláros tőkét tesz be a Climate Finance Partnership (CFP) nevű pénzügyi alapba, melyet egyébként már 2018-ban megalapítottak a francia és a német kormány, valamint a Hewlett és a Grantham alapítványok támogatásával – írja a Reuters alapján az Origo.

A pénzügyi vállalat mostani beszállása teljesen új dimenzióba emelheti a CFP-t:

A BlackRock egy olyan védőhálót épít ki, amely megfogja a kezdeti veszteségeket, vagyis jelentős biztonságot kínál az intézményi befektetők számára
– akiktől a BlackRock jelenleg 400 millió dollárnyi tőkeemelést remél az alap számára.

Az így létrejövő CFP alap olyan területeken fektetne be, mint a megújuló energia, az energiahatékonyság, az energiatárolási megoldások, valamint az elektromos közlekedési infrastruktúra. A befektetések legalább negyede Afrikát célozza majd, míg a többi célország Délkelet-Ázsiából, valamint Latin-Amerikából kerül majd ki.

A világ legnagyobb eszközkezelőjének számító BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink ezzel egy időben jelezte, égető szükség van a cselekvésre, mivel számos olyan város van, amely nagyon nehezen tud alkalmazkodni a klímaváltozás következményeihez.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam