2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Digitális megoldásokkal lehetnek fenntarthatók a metropoliszok

Ahogyan világszerte mind többen költöznek a városokba, a metropoliszok üzemeltetése egyre fontosabb tényezővé válik. A digitális megoldásokkal növelhető az energiahatékonyság, javítható a közösségi közlekedés, ami a városi levegő állapotán és a lakosok életminőségén is sokat javíthat.

A városok népességének folyamatos növekedése világszerte ráirányítja a figyelmet a településgazdálkodás kihívásaira. A digitalizáció térnyerése és a fenntarthatóság szempontjainak megerősödése a gazdaságot és a városokat is átformálja: a városgazdálkodás a szolgáltató, üzemi működés irányába alapul – írja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. tanulmánya alapján a Magyar Nemzet.

Az NM Zrt. célja olyan innovatív, országos megoldások kialakítása, amelyek a mobilfizetés, a készpénzmentes szolgáltatások, a kedvezményrendszer, illetve a közszolgáltatások igénybevételén alapulva a lakosság kényelmét szolgálják.

Az új megoldások hatékonyabb működtetéshez vezethetnek, ami a fogyasztás és ezzel az energiaköltségek csökkenését eredményezi. 

A digitális megoldások ösztönzik a tisztább, lokális áramtermelés terjedését (jellemzően a háztetőre telepített napelemeket), a tisztább levegőnek köszönhetően pedig a város lakóinak egészségi állapota is javulhat.

Az igényvezérelt közösségi közlekedési rendszerek nagyobb utasszámot generálhatnak, elcsábítva a lakosságot a mindennapos autóhasználattól. A hatékonyabb, tisztább közlekedés pedig elősegíti a gazdaság fejlődését.

Neked ajánljuk
David Attenborough erőteljes üzenetben szólította meg a G7 vezetőit A légkör szén-dioxid-koncentrációja 50 százalékkal magasabb, mint az iparosodás kezdetén Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam