2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természetben töltött idő tudatossá tesz

Egy kutatás szerint minél több időt tölt el valaki a természetben, annál inkább jellemző, hogy zöld döntéseket hoz a mindennapjaiban.

Az Európai Környezetvédelmi és Emberi Egészségügyi Központ friss kutatása 24 ezer brit állampolgár környezettudatos szokásait vizsgálta.

A kutatásból kiderült, hogy teljesen mindegy, hol él valaki, ha természetközeli környezetben tölti az idejének egy részét, akkor hajlamosabb környezettudatos választásokat hozni a mindennapjaiban is.

Fotó: pxhere.com

A zöld döntések jellemzőbbek voltak a zöldövezetekben, természetközeli területeken élőknél, és azoknál, akik a tengerparton laknak – talán nem véletlen, hiszen egyrészt jobban összeköttetésben érzik magukat a természettel, másrészt rögtön láthatják, hogy milyen hatással van a környezetszennyezés a közvetlen környezetükre.

A kutatásról megjelent tanulmány vezető szerzője, dr. Ian Alcock szerint éppen ezért

fontos lenne, hogy a városok is kizöldüljenek, egyre több zöldterületet biztosítsanak a lakóiknak, hiszen tényleg mindegy, hogy konkrétan óriási erdős területről, vagy egy belvárosi parkról beszélünk, ha a hatást vizsgáljuk.

A szakértők szerint a városi zöldterületek növelése segíthetne abban, hogy az emberek képesek legyenek újra összekapcsolódni a természettel, és közelebb kerülni hozzá, ami közvetlenül hatással lenne a mindennapos környezettudatos tevékenységükre is.

Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság 280 millió euró uniós finanszírozást hagyott jóvá környezetvédelmi kezdeményezésekre Változtatásra hív a WWF Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam