2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olasz miniszterelnök: az EU-nak támogatnia kell a tagállamok zöld beruházásait

Kívánatos lenne a zöld beruházások támogatásának előmozdítása Európa-szerte – szögezte le a növekedési és stabilitási paktum felülvizsgálatával kapcsolatban Giuseppe Conte.

Az Európai Uniónak támogatnia kell a tagállamok zöld beruházásait – jelentette ki Giuseppe Conte olasz kormányfő kedden Brüsszelben, miután találkozott Ursula Von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

„Ezen beruházások megkönnyítését minden tagállamban lehetővé kell tenni. Ha nem így történik, akkor még nagyobb szakadék keletkezik azok között, akik hozzáférnek a könnyített befektetésekhez, és ezáltal szélesebb körű átmenetet hajtanak végre, és azok között, akik ebben hátramaradnak.”

– emelte ki a politikus, hozzátéve: a zöld megállapodás sikerre vitele érdekében az Európai Uniónak megfelelő költségvetéssel kell rendelkeznie.

Az olasz kormányfő hozzátette, hogy az új uniós költségvetésnek ambiciózusnak kell lennie, és nem vonhatnak el sem a kohéziós forrásokból, sem a mezőgazdaság finanszírozásából.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam