Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Náluk sem rúghat labdába a műanyagpazarlás

1,8 millió műanyag palackból épített fenntartható sportpályát az Adidas.

Újrahasznosított óceáni műanyaghulladékból készült sportcipői után legújabb projektje keretében 1,8 millió plasztikpalackból készítettek amerikaifoci-pályát – számolt be az Igényesférfi.hu.

Egy átlagos gyeppálya rengeteg szűz műanyagot igényel, ami a hatását mindennap éreztető klímaválság idején sehogy sem tekinthető fenntarthatónak. James Carney, az Adidas globális márkastratégiáért felelős igazgatóhelyettese a CNN-nek elmondta,

a palackokat távoli szigeteken, tengerpartokon, partvidékeken gyűjtötték össze azzal a céllal, hogy megelőzzék az óceán szennyezését.

A műanyagot megmosták, majd a megfelelő módon kezelték, mielőtt töltőanyagot készítettek volna belőle a műfüves pályához. A töltőanyag kritikus a pálya egész teljesítménye szempontjából, mivel befolyásolja a játszhatóságát és a pálya biztonságát. Emellett egyfajta párnaként szolgál, amikor a játékosok csúsznak, elesnek vagy összeütköznek.

Épül a pálya Fotó: adidas.com

A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet kap a vállalatok üzletpolitikájában, kiemelten fontos, hogy az olyan meghatározó piaci szereplők, mint az Adidas élen járjanak a pozitív példákkal, mert így lehet valódi változást elérni.

Neked ajánljuk
A hulladékfeldolgozó közelről ITM-államtitkár: a magyarok készek arra, hogy tegyenek a környezetvédelemért Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: igenyesferfi.hu
Vissza
Hírfolyam