Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kezdetét vette a fenntarthatóság éve

Kormányzati fenntarthatósági fejlődési stratégiát készít az Innovációs és Technológiai Minisztérium – jelentette be a tárca államtitkára a Fenntartható Magyarország 2020 – A fenntarthatóság éve programsorozat ünnepélyes nyitórendezvényén a győri Széchenyi István Egyetemen.

Boros Anita, az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár kiemelte, hogy a fenntarthatóság kérdésre számos szakpolitikai területet érint. Ezért a tényleges áttöréshez rendszerszintű látásmód kell, és az átmeneti időszakban is meg kell őrizni a társadalmi jólétet – idézi az MTI alapján a Magyar Nemzet.

Az államtitkár hangsúlyozta, ennek jegyében kezdik meg a kormányzati fenntarthatósági fejlődési stratégia kidolgozását, amelynek célja, hogy megtalálják a megfelelő megoldásokat és technológiákat.

Az országnak fokozatosan át kell térnie a körforgásos gazdálkodásra. A kormány ebben a szemléletformálás, illetve a cégek technológiaváltásának támogatásával igyekszik segíteni.

A politikus a programsorozatról elmondta: idén mintegy negyven rendezvényen szólítják meg a társadalmi közösségeket és gazdasági társaságokat. Pályázatokat írnak ki, a közeljövőben például az illegális hulladéklerakás felszámolásával kapcsolatosan. Az ITM célja ezenfelül egy fenntarthatósági kutatóhálózat életre hívása is, amely a kormányzat reagálását segíti majd a környezeti kihívásokra.

A Széchenyi István Egyetem épülete Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért A magyar mérnökök is bedobják magukat a klímaváltozás ellen Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam