2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kezdetét vette a fenntarthatóság éve

Kormányzati fenntarthatósági fejlődési stratégiát készít az Innovációs és Technológiai Minisztérium – jelentette be a tárca államtitkára a Fenntartható Magyarország 2020 – A fenntarthatóság éve programsorozat ünnepélyes nyitórendezvényén a győri Széchenyi István Egyetemen.

Boros Anita, az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár kiemelte, hogy a fenntarthatóság kérdésre számos szakpolitikai területet érint. Ezért a tényleges áttöréshez rendszerszintű látásmód kell, és az átmeneti időszakban is meg kell őrizni a társadalmi jólétet – idézi az MTI alapján a Magyar Nemzet.

Az államtitkár hangsúlyozta, ennek jegyében kezdik meg a kormányzati fenntarthatósági fejlődési stratégia kidolgozását, amelynek célja, hogy megtalálják a megfelelő megoldásokat és technológiákat.

Az országnak fokozatosan át kell térnie a körforgásos gazdálkodásra. A kormány ebben a szemléletformálás, illetve a cégek technológiaváltásának támogatásával igyekszik segíteni.

A politikus a programsorozatról elmondta: idén mintegy negyven rendezvényen szólítják meg a társadalmi közösségeket és gazdasági társaságokat. Pályázatokat írnak ki, a közeljövőben például az illegális hulladéklerakás felszámolásával kapcsolatosan. Az ITM célja ezenfelül egy fenntarthatósági kutatóhálózat életre hívása is, amely a kormányzat reagálását segíti majd a környezeti kihívásokra.

A Széchenyi István Egyetem épülete Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Négy évtizede először csökkent a szén-dioxid-kibocsátás Indiában A kibocsátás lassulása mellett is újabb rekordszintre nőtt a légkör szén-dioxid-koncentrációja májusban Min kéne változtatnunk, hogy hosszú távon, érdemben csökkenjen a kibocsátásunk? Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam