2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány

Az akcióterv részleteit Orbán Viktor miniszterelnök fogja ismertetni vasárnapi évértékelőjében – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány több alkalommal egyértelművé tette, hogy mind Európában, mind Magyarországon mindent megtesz azért, hogy „zöld ügyekben előreléphessünk”.

A cél, hogy a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve a magyar állam a klímaváltozás időszakában is mindent megtegyen azért, hogy

a következő generációk jobb állapotban örökölhessék meg Magyarországot, mint amilyenben az most van

– tette hozzá.

Január végi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a kormány határozott stratégiai célokat tűzött ki a klímaváltozás és a környezetvédelem területén. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint  – amely az idei év végéig dolgozza ki a 2050-es klímasemlegesség eléréséhez szükséges hosszú távú, átfogó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát – Magyarország következetesen halad a 2030-ig kitűzött célok felé, villamosenergia-termelése pedig 90 százalékban karbonsemleges lesz.

Neked ajánljuk
2021 Ausztrália elmúlt évtizedének leghűvösebb, legcsapadékosabb éve volt A klímaváltozással összefüggő természeti katasztrófák nyomán jelentősen nőtt az aggodalom Amerikában Vörös listás apáca-fütyülőludak láthatók Debrecenben Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: propeller.hu
Vissza
Hírfolyam