2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány

Az akcióterv részleteit Orbán Viktor miniszterelnök fogja ismertetni vasárnapi évértékelőjében – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány több alkalommal egyértelművé tette, hogy mind Európában, mind Magyarországon mindent megtesz azért, hogy „zöld ügyekben előreléphessünk”.

A cél, hogy a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve a magyar állam a klímaváltozás időszakában is mindent megtegyen azért, hogy

a következő generációk jobb állapotban örökölhessék meg Magyarországot, mint amilyenben az most van

– tette hozzá.

Január végi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy a kormány határozott stratégiai célokat tűzött ki a klímaváltozás és a környezetvédelem területén. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint  – amely az idei év végéig dolgozza ki a 2050-es klímasemlegesség eléréséhez szükséges hosszú távú, átfogó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát – Magyarország következetesen halad a 2030-ig kitűzött célok felé, villamosenergia-termelése pedig 90 százalékban karbonsemleges lesz.

Neked ajánljuk
A kormány fenntarthatósági céljai nem változtak A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Korrekordot döntött a budapesti állatkert mhorr-gazellája A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: propeller.hu
Vissza
Hírfolyam