2020. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nekik befektetés, nekünk klímavédelem

A világ intézményi befektetői érdeklődnek a zöldállamkötvény iránt – mondja Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Schanda Tamás elmondta: a zöldállamkötvény programjának előkészítése megkezdődött.

„A magyar költségvetés szerkezete a zöldállamkötvényekkel a klímabarát ügyek felé mozdul el, hiszen ezekkel az értékpapírokkal a zöldügyeinket dedikáltan tudjuk finanszírozni.”

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a program kialakítása a Pénzügyminisztériumban történik, az Államadósság Kezelő Központ felel érte. A kötvények kibocsátása első lépésben az intézményi befektetők számára fog megtörténni, terveik szerint még 2020 folyamán.

A kormány reményei szerint a pénzügyi termék lehetővé teszi majd, hogy hosszú távon kedvezőbb költségszint mellett tudják a zöldügyeket finanszírozni és a klímabarát fejlesztéseket támogatni.

Fotó: pxfuel.com
Neked ajánljuk
Egymillió munkahelyet teremtene a zöld átállás Nagy-Britanniában Fontos könnyítés jön a zöldhiteleknél A jelen sötét, de a jövő zöld lehet a bányászatban – és ezzel nem csak a Föld jár jól Útmutató a környezettudatos gardróbhoz A tengerszint-emelkedés miatt megemelnek egy szigetországot
Tovább a forrásra: 888.hu
Vissza
Hírfolyam