Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nekik befektetés, nekünk klímavédelem

A világ intézményi befektetői érdeklődnek a zöldállamkötvény iránt – mondja Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Schanda Tamás elmondta: a zöldállamkötvény programjának előkészítése megkezdődött.

„A magyar költségvetés szerkezete a zöldállamkötvényekkel a klímabarát ügyek felé mozdul el, hiszen ezekkel az értékpapírokkal a zöldügyeinket dedikáltan tudjuk finanszírozni.”

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a program kialakítása a Pénzügyminisztériumban történik, az Államadósság Kezelő Központ felel érte. A kötvények kibocsátása első lépésben az intézményi befektetők számára fog megtörténni, terveik szerint még 2020 folyamán.

A kormány reményei szerint a pénzügyi termék lehetővé teszi majd, hogy hosszú távon kedvezőbb költségszint mellett tudják a zöldügyeket finanszírozni és a klímabarát fejlesztéseket támogatni.

Fotó: pxfuel.com
Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért Egyre több jegybank lép a klímáért Gördülékeny átállás: zöldáramra váltanak a Bridgestone-gyárak Citromsavval a ragyogóan tiszta otthonért #másképpfogom: Tömegrendezvények nélkül, az egyéni fogadalmak jegyében zajlott idén a Föld Órája
Tovább a forrásra: 888.hu
Vissza
Hírfolyam