2020. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nekik befektetés, nekünk klímavédelem

A világ intézményi befektetői érdeklődnek a zöldállamkötvény iránt – mondja Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

Schanda Tamás elmondta: a zöldállamkötvény programjának előkészítése megkezdődött.

„A magyar költségvetés szerkezete a zöldállamkötvényekkel a klímabarát ügyek felé mozdul el, hiszen ezekkel az értékpapírokkal a zöldügyeinket dedikáltan tudjuk finanszírozni.”

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a program kialakítása a Pénzügyminisztériumban történik, az Államadósság Kezelő Központ felel érte. A kötvények kibocsátása első lépésben az intézményi befektetők számára fog megtörténni, terveik szerint még 2020 folyamán.

A kormány reményei szerint a pénzügyi termék lehetővé teszi majd, hogy hosszú távon kedvezőbb költségszint mellett tudják a zöldügyeket finanszírozni és a klímabarát fejlesztéseket támogatni.

Fotó: pxfuel.com
Neked ajánljuk
Bár drágának tűnhet, a klímavédelem sokkal jutányosabb, mint a szabadjára engedett felmelegedés A válságkezelésre szánt pénzek tizedéből érdemben tehetnénk a klímaváltozás ellen A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt Napenergiával világító kerékpárút épül Esztergomnál A motorosok és a természet
Tovább a forrásra: 888.hu
Vissza
Hírfolyam