Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!

A mostani tizen-huszonévesekről sokan gondolják, hogy ők a legkörnyezettudatosabb generáció. Egy új kutatás szerint azonban az 55 év felettiek jócskán előrébb járnak a környezettudatos életmódban. 

Ha a karbonlábnyom csökkentéséről vagy visszafordításáról van szó, egy új kutatás szerint a Z generáció tagjai rosszabbul teljesítenek, mint az idősebbek. A kutatást egy brit biztosító számára végezte a Censuswide. Eredmények szerint éppen a 16–24 éves korcsoporthoz köthető a legtöbb súlyosan környezetkárosító tevékenység – írja a Forbes.

 Az idősebb korosztály a szelektív hulladékgyűjtés, az egyszer használatos hulladékok visszaszorítása, a szezonális zöldség- és gyümölcsvásárlás és a repülésről való lemondás terén is jobban teljesített.

A kutatás négyezer brit részvételével készült, és kiderült, hogy csupán két olyan terület van, ahol a fiatalok jobban teljesítenek az idősebbeknél: a használtruha-vásárlás és a vegán életmód

Fotó: needpix.com
Neked ajánljuk
Egyre több jegybank lép a klímáért A magyar mérnökök is bedobják magukat a klímaváltozás ellen Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Citromsavval a ragyogóan tiszta otthonért #másképpfogom: Tömegrendezvények nélkül, az egyéni fogadalmak jegyében zajlott idén a Föld Órája
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam