2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pontosabb képet kaphatunk a budapesti levegő állapotáról

A jövőben – az eddigieken túl – az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) által a szálló por kisebb szemcseméretű, veszélyesebb részére (PM2,5) megállapított határérték meghaladása esetén is tájékoztatás ad a fővárosi önkormányzat, döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A döntés értelmében a Budapest portálon tájékoztatnak arról, ha a levegő folyamatosan vizsgált PM2,5 szintje meghaladja a WHO napi határértékre tett ajánlását – számolt be az MTI alapján a Napi.hu

A PM2,5 aeroszol légszennyező anyagra vonatkozóan jelenleg sem a vonatkozó európai uniós irányelv, sem magyar jogszabály nem állapít meg egy napra vonatkozó követelményt, csak éves határértéket.

A Fővárosi Közgyűlés támogatta Budapest csatlakozását két nemzetközi szakmai szervezethez. A főváros a Cities Today Institute tagjaként közlekedési, közbiztonsági és energetikai jó gyakorlatokat ismerhet meg, az Energy Cities elnevezésű szervezet célja pedig a városok támogatása az energiahatékonyság, a megújuló energia és az éghajlatváltozás kockázatainak csökkentése területén. A közgyűlés Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára döntött arról is, hogy új integrált településfejlesztési stratégiát készít.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Megszüntetné a szénerőműveket a cseh kormány Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Írd alá most! Mentsük meg a méheket és a gazdákat! Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra Hópelyhek csodálatos kavalkádja (képgaléria)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam