2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes úszó kertekkel teszik élhetőbbé a melegedő Bécset

Még idén elkészülnek az ingyenesen használható zöld „szigetek” a bécsi Duna-csatorna Kaiserbadschleuse részén.

A terv szerint a várost kettészelő Duna-csatorna Kaiserbadschleuse részén lévő betonszigeteket kizöldítik, rengeteg fa, bokor és egyéb növény kap majd itt helyet – írja a Sokszínű Vidék.

A kikapcsolódásra szánt kertecskék mindenki számára ingyenesen igénybe vehetők lesznek, és

elősegítik a hűvös levegő gyorsabb és intenzívebb áramlását, ami a meleg napokon elengedhetetlen a kellemes városi klímához.

A városlakók előreláthatólag nyár végétől vehetik használatba az új helyet. Az úszó kertek ötlete Párizsból jön, ahol a Szajnán már megvalósult egy hasonló beruházás. A városvezetés kifejezetten egy olyan vízparti helyet akart létrehozni, ahol senki sincs étel-ital fogyasztására kötelezve, így ingyenesen, kötöttségek nélkül élvezheti a hűs parkot.

Látványterv Fotó:  © Carola lo landschaftsarchitektur
Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság célul tűzte ki a levegő, a víz és a talaj szennyezőanyag-mentességét A klímabarát életmód elterjesztését célozná az új francia klímatörvény Az EU kiterjeszti szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi rendszerét Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam