2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy közvélemény-kutatás szerint az európaiak szigorúbb környezetvédelmi szabályokat tartanak szükségesnek

Szigorúbb közös európai környezetvédelmi jogszabályokat tart szükségesnek az európaiak legtöbbje, 83 százaléka, Magyarországon a megkérdezettek 89 százaléka – derült ki az Európai Bizottság kedden közzétett, környezetvédelemmel összefüggésben készített felméréséből.

A felmérés szerint az Európai Unió egészében az emberek 94 százaléka, a magyar válaszadók 95 százaléka tartja fontosnak a környezet védelmét. Uniós szinten a megkérdezettek 91 százaléka, Magyarországon pedig a 95 százaléka szerint az éghajlatváltozás komoly problémát jelent az unió számára – ismertette az MTI.

Az eredményekből az is kiderült, hogy az európaiak szerint többet kell tenni a környezet védelméért,

a felelősséget pedig a nagyvállalatoknak és az iparnak, a tagállami kormányoknak és az EU-nak, valamint maguknak az embereknek megosztva kell viselniük.

A felmérés azt mutatja, hogy a három legfontosabb, környezetvédelemmel összefüggő kérdés, ami az embereket foglalkoztatja, az éghajlatváltozás (EU: 53 százalék, Magyarország: 51 százalék), a hulladéktermelés (EU: 46 százalék, Magyarország: 58 százalék) és a légszennyezés (EU: 46 százalék, Magyarország: 45 százalék). A válaszadók több mint háromnegyede gondolja úgy, hogy a környezetvédelmi kérdések közvetlen hatással vannak életére és egészségére. 

Megállj a hulladéknak

A megkérdezettek csaknem egyöntetűen támogatták a műanyaghulladék mennyiségének csökkentésére és a szemetelés visszaszorítására irányuló intézkedéseket.

A válaszadók szerint a termékeket úgy kell megtervezni, hogy az megkönnyítse a műanyagok újrafeldolgozását.

Véleményük szerint csökkenteni kell az iparban és kereskedelemben használt műanyag csomagolóanyagok mennyiségét, az embereknek meg kell tanítani, hogyan termelhetnek kevesebb műanyaghulladékot, a helyi hatóságoknak pedig több átvételi helyet kell biztosítaniuk a műanyaghulladék gyűjtésére.

Neked ajánljuk
A nemzetközi szinten is összehangolt klímavédelmi cselekvés érdekében átalakul az ITM A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam