2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány miatt késedelmet szenved az átütő jelentőségűnek szánt klímacsúcs

Jövőre halasztódik az ENSZ idén novemberre tervezett klíma-csúcsértekezlete.

A koronavírus-krízis kezdeti időszakától sorra fogalmazódtak meg az aggályok azzal kapcsolatban, hogyan befolyásolja a kialakult helyzet a párizsi klímacsúcs céljainak megvalósítása szempontjából sorsdöntő jelentőségűnek szánt klímacsúcs előkészítését.

Végül szerdán éjjel Alok Sharma, a rendezvény elnöke bejelentette: jövőre halasztották az ENSZ idén novemberre, Glasgow-ba tervezett 26. klíma-csúcsértekezletét a koronavírus-járvány miatt. 

„A világ példátlan globális kihívással küzd, és az országok nagyon helyesen a járvány elleni harcra összpontosítanak”

– fogalmazott Twitter-üzenetében, hozzátéve, hogy az elnapolásról közösen döntött az Egyesült Nemzetek Szervezete, Nagy-Britannia és Olaszország. 

A halasztást több befektető, diplomata és klímavédő üdvözölte, mondván, hogy így több idejük lesz az egyes országoknak felkészülniük a konferenciára, ami sikeresebb tárgyalást ígér, mint ha a világjárvány és a pénzpiaci felbolydulás közepette tartanák.

Fotó: ukcop26.org
Neked ajánljuk
A klímaváltozás a téli sportokat is veszélyesebbé teszi Az uniós klímavédelem sikere az egyes országokban dől el A svájci klímapolitikának is a bíróságon kell vizsgáznia Mikroműanyagot találtak a Csomolungma halálzónájában Környezettudatos épületek a világ körül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam