2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Egyesült Királyságban is csökkent a légszennyezés

Az új koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások után egyértelműen csökkent a légszennyezés az Egyesült Királyságban a friss adatok szerint.

A trend az Európa-szerte tapasztalt folyamatokat tükrözi: az emberek kevesebb időt töltenek a járművekben, irodákban, gyárakban és több időt otthonaikban – olvasható a BBC hírportálján.

Az Országos Légkörtudományi Kutatóintézet (NCAS) által gyűjtött adatok azt mutatják, hogy a nitrogén-dioxid és a finomszemcsés szálló por (PM2,5) koncentrációja láthatóan mérséklődött, és úgy tűnik, a tendencia folytatódik.

A kutatóintézet a február 15. és március 24. közötti időszak légszennyezettségét vetette össze az elmúlt öt év átlagával 10 brit városban (Birmingham, Belfast, Bristol, Cardiff, Glasgow, Leeds, London, Manchester, Newcastle és York). A PM2,5 finomszemcse – amely sok helyről származhat, az autók kipufogóiból is – minden városban csökkent.

A nitrogén-dioxid a közlekedési kibocsátás egyik alapvető összetevője, Belfast és York kivételével koncentrációja mindenhol kisebb lett. A professzor szerint lehet, hogy ezeken a helyeken kevesebb a mérőállomás. A legnagyobb esést Londonban, Manchesterben és Birminghamben mérték – írja az MTI alapján a PestiSrácok.hu.

Egyedül sétáló nő a cambridge-i Jesus Green parkban 2020. április 1-jén. Nagy-Britanniában a lakosság csak a munkába járás, az alapvető szükségleti cikkek és gyógyszerek beszerzésekor léphet az utcára az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Neked ajánljuk
Nem mindig mutatnak reális képet a levegő állapotát figyelő mérőberendezések A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Magyar találmány lehet a megoldás a paradicsomokat támadó vírus ellen A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: pestisracok.hu
Vissza
Hírfolyam