2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy újra felfedezett japán zeneszerző, a természetből építkező dallamokkal

Az internet népe újabban kezdi felfedezni magának Hiroshi Yoshimurát, aki évtizedekkel ezelőtt, Japán egyik legprosperálóbb korszakában igyekezett zenéjével a túlhajszolt, városokba zárt embereket visszavezetni a természet jelenlétéből táplálkozó nyugalom állapotába.

Az 1980-as, 90-es években jelentkező kankyō ongaku vagy környezetzene irányzatának legfontosabb alkotójaként a lágy elektronikus dallamokat a csörgedező patakok, a sustorgó eső és a reggeli madárdal hangjaival vegyítette. A korszak más alkotóihoz hasonlóan az volt a célja, hogy lehetőséget adjon a mindennapos feszültségtől való eltávolodásra, a fókuszváltásra. A modern élet zűrzavara felől nézte  a természetet, és letisztult, békét adó menedékre talált benne. 

Hiroshi Yoshimura: Zöld Forrás: Professor Swag/youtube.com
Neked ajánljuk
A faültetés mellett az üvegházhatású gázok kibocsátását is vissza kell fogni Az éghajlatváltozás okozta kihívások kezeléséhez sürgős irányváltásra van szükség Gitárfutamok a természet bűvöletében Összefogás a digitális oktatásért A zöldmegújulás a munkanélküliség kezelésében is segíthet?
Tovább a forrásra: abc.net
Vissza
Hírfolyam