2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta India levegője

200 kilométerről is láthatók a Himalája csúcsai.

A Himalájától délnyugatra fekvő Pandzsáb tartomány nagyvárosából, Dzsálandhárból is láthatóvá váltak a hegyek – írja az India Times alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

A helyi lakosok szerint ilyesmire az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Egyesek szerint egyenesen a második világháború óta nem volt olyan tiszta a levegő, hogy a várostól több mint 200 kilométerre húzódó Dhauladhar-hegylánc csúcsai megjelentek volna a háztetők fölött.

Az elmúlt hetekben a járványügyi intézkedések miatt visszaeső közlekedés és termelés hatására Kínától Olaszországig, Indiától Madridig rekordalacsony értékeket ért el a légszennyezettség. Ugyanakkor a klímakutatók szerint a mostani állapotoktól nem várhatunk hosszú távú hatásokat a klímaváltozás frontján. Mégis, talán reménykedhetünk abban, hogy a tiszta levegő áldásainak megtapasztalása a válság elmúltával sokakat a zöldfordulat mellé állít majd.

Egy helyi lakos képe a messziről felsejlő hegyekről Fotó: Rajat Sain/twitter.com
Neked ajánljuk
A bíróság döntése értelmében Olaszország megsértette a környezeti levegő minőségére vonatkozó uniós jogot Beköszöntött a fűtési szezon, romlik a levegő minősége Saját magát öntöző földdel forgatnák fel a mezőgazdaságot amerikai kutatók 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam