2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta India levegője

200 kilométerről is láthatók a Himalája csúcsai.

A Himalájától délnyugatra fekvő Pandzsáb tartomány nagyvárosából, Dzsálandhárból is láthatóvá váltak a hegyek – írja az India Times alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

A helyi lakosok szerint ilyesmire az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Egyesek szerint egyenesen a második világháború óta nem volt olyan tiszta a levegő, hogy a várostól több mint 200 kilométerre húzódó Dhauladhar-hegylánc csúcsai megjelentek volna a háztetők fölött.

Az elmúlt hetekben a járványügyi intézkedések miatt visszaeső közlekedés és termelés hatására Kínától Olaszországig, Indiától Madridig rekordalacsony értékeket ért el a légszennyezettség. Ugyanakkor a klímakutatók szerint a mostani állapotoktól nem várhatunk hosszú távú hatásokat a klímaváltozás frontján. Mégis, talán reménykedhetünk abban, hogy a tiszta levegő áldásainak megtapasztalása a válság elmúltával sokakat a zöldfordulat mellé állít majd.

Egy helyi lakos képe a messziről felsejlő hegyekről Fotó: Rajat Sain/twitter.com
Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság célul tűzte ki a levegő, a víz és a talaj szennyezőanyag-mentességét Klímavészhelyzetet hirdetett Hawaii Megoldás a kevesebb szén-dioxid-kibocsátású hús előállítására Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam