2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta India levegője

200 kilométerről is láthatók a Himalája csúcsai.

A Himalájától délnyugatra fekvő Pandzsáb tartomány nagyvárosából, Dzsálandhárból is láthatóvá váltak a hegyek – írja az India Times alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

A helyi lakosok szerint ilyesmire az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Egyesek szerint egyenesen a második világháború óta nem volt olyan tiszta a levegő, hogy a várostól több mint 200 kilométerre húzódó Dhauladhar-hegylánc csúcsai megjelentek volna a háztetők fölött.

Az elmúlt hetekben a járványügyi intézkedések miatt visszaeső közlekedés és termelés hatására Kínától Olaszországig, Indiától Madridig rekordalacsony értékeket ért el a légszennyezettség. Ugyanakkor a klímakutatók szerint a mostani állapotoktól nem várhatunk hosszú távú hatásokat a klímaváltozás frontján. Mégis, talán reménykedhetünk abban, hogy a tiszta levegő áldásainak megtapasztalása a válság elmúltával sokakat a zöldfordulat mellé állít majd.

Egy helyi lakos képe a messziről felsejlő hegyekről Fotó: Rajat Sain/twitter.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás Amerikában is jelentős területeket tehet lakhatatlanná A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Mintaóra a levegőminőség javításáért Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam