2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogy a válság ne sodorja magával a klíma ügyét...

11 tagállam kéri az Európai Uniót, hogy a gazdaság újraindításánál a környezetvédelem szempontjaira is legyen figyelemmel.

Tizenegy környezetvédelmi és/vagy klímaügyi miniszter írta alá azt a nyílt levelet, melyet az Európai Bizottságnak címeztek, és arra kérik benne az EU legfőbb végrehajtó szervét, hogy ne tévessze szem elől a klímaválság kezelésével, a környezetvédelmi célokkal kapcsolatos elveket a koronavírus-járvány hatásait kezelő intézkedések során – írja a Rakéta..

Az aláíró országok: Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Portugália, Svédország, Ausztria, Dánia, Finnország, Lettország és Luxemburg – végül Franciaország, amelynek szakminisztere utólag csatlakozott a kezdeményezéshez. A levélben a miniszterek megállapítják, hogy a világjárvány társadalmi és gazdasági hatásai azonnali és széles körű intézkedéseket követelnek.

Mindazonáltal figyelmeztetnek, hogy

nem szabad szem elől téveszteni azokat a klíma- és ökológiai válsággal kapcsolatos problémákat sem, amelyekkel már a pandémia előtt is szembe kellett néznünk.

Mint írják, a jelenlegi gazdasági válság kezelését úgy kell megoldani, hogy párhuzamosan a klímaváltozás és a biodiverzitás csökkenésének problémáit is szem előtt tartjuk. A miniszterek levelükben a fenntartható mobilitással, megújuló energiákkal, a kutatás-fejlesztéssel, az épületek korszerűsítésével, a biodiverzitás helyreállításával és a körkörös gazdasággal kapcsolatos beruházások kiemelt ösztönzését javasolják.

Neked ajánljuk
A vakcinának hála hamarosan fellélegezhetünk, de hiba lenne visszatérni a régi kerékvágásba Egyre reálisabban értékelik a cégek a klímaváltozással kapcsolatos kihívásokat Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam