2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok múlik azon, zöld lesz-e az újraindítás

Egyre több kormány, köztük a magyar is, kérdezi arról a tudósokat, hogy a vírus után miképp lehetne zöldebb, környezetbarátabb módon újraindítani a gazdaságot – nyilatkozta a Klubrádiónak Ürge-Vorsatz Diána klímakutató.

Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora, a Nobel-díjas ENSZ-klímatestület alelnöke a Klubrádió Lég-Kondi című műsorában hangsúlyozta, hogy egyre több kutatás mutat rá a koronavírus és a természetkárosítás közti kapcsolatra.

A kutató szerint az emberiségnek meg kell értenie, hogy ha folyamatosan aláássa a biológiai sokszínűséget, és károsítja az állatok élőhelyeit, akkor a pandémiák állandósulni fognak. Kollégáival a jelen helyzetben a válság egészségügyi és gazdasági tragédiájának enyhítésén dolgoznak, illetve

arra keresnek válaszokat, hogyan kerülhetjük el, hogy az újjáépítéssel visszatérjünk a korábbi, az emberi civilizáció fennmaradását is kihívások elé állító állapotba.

A szakember szerint muszáj változtatnunk a természettel való kapcsolatunkon, mert bizonyos szokásaink, gazdasági működésünk átalakítása nélkül a civilizációnk kerülne veszélybe.

A cél ugyanakkor nem az áldozathozatal vagy az önmegtartóztatás, hanem egy okosabb újjáépítés, amely az egyéni életminőséget meghatározó értékek újragondolásán alapul – derül ki a Klubrádió oldalán meghallgatható interjúból.

Újraindítás... Fotó: flattop341/flickr.com
Neked ajánljuk
Nyílt levélben szorgalmazzák az álhírek elleni hatékonyabb fellépést Mi a tétje a Glasgow-ban zajló tárgyalásoknak? A fenntarthatóbb városok előnyei már számokkal is kifejezhetők Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: klubradio.hu
Vissza
Hírfolyam