2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok múlik azon, zöld lesz-e az újraindítás

Egyre több kormány, köztük a magyar is, kérdezi arról a tudósokat, hogy a vírus után miképp lehetne zöldebb, környezetbarátabb módon újraindítani a gazdaságot – nyilatkozta a Klubrádiónak Ürge-Vorsatz Diána klímakutató.

Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora, a Nobel-díjas ENSZ-klímatestület alelnöke a Klubrádió Lég-Kondi című műsorában hangsúlyozta, hogy egyre több kutatás mutat rá a koronavírus és a természetkárosítás közti kapcsolatra.

A kutató szerint az emberiségnek meg kell értenie, hogy ha folyamatosan aláássa a biológiai sokszínűséget, és károsítja az állatok élőhelyeit, akkor a pandémiák állandósulni fognak. Kollégáival a jelen helyzetben a válság egészségügyi és gazdasági tragédiájának enyhítésén dolgoznak, illetve

arra keresnek válaszokat, hogyan kerülhetjük el, hogy az újjáépítéssel visszatérjünk a korábbi, az emberi civilizáció fennmaradását is kihívások elé állító állapotba.

A szakember szerint muszáj változtatnunk a természettel való kapcsolatunkon, mert bizonyos szokásaink, gazdasági működésünk átalakítása nélkül a civilizációnk kerülne veszélybe.

A cél ugyanakkor nem az áldozathozatal vagy az önmegtartóztatás, hanem egy okosabb újjáépítés, amely az egyéni életminőséget meghatározó értékek újragondolásán alapul – derül ki a Klubrádió oldalán meghallgatható interjúból.

Újraindítás... Fotó: flattop341/flickr.com
Neked ajánljuk
Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Hazánk 2024-re teljesítheti a 2030-ra kitűzött klímacélokat A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: klubradio.hu
Vissza
Hírfolyam