2020. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ágazatok közti összefogás a fenntartható újraindításért

Zöld gazdaságmentést sürget egy újonnan alakult, politikusokból, cégvezetőkből, aktivistákból, think tankokból és NGO-kból álló csoport.

180 európai politikus, cégvezető, aktivista, NGO és think tank fogott össze azért, hogy a koronavírus utáni gazdasági helyreállítás már a fenntarthatóság jegyében induljon meg, írja a Reuters alapján a Forbes.

A múlt héten megalakult csoport most európai összefogást sürget annak érdekében, hogy a gazdaságélénkítés/mentés kellőképpen zöld és fenntartható legyen.

Az éghajlatsemleges gazdaságra való áttérés, a biológiai sokféleség védelme és az agrár-élelmiszeripari rendszerek átalakítása lehetővé teszi a munkahelyek gyors létrehozását, a növekedést, és hozzájárulhat az ellenállóbb társadalmak felépítéséhez – írják felhívásukban.

Az aláírók között tíz miniszter, 17 ország 79 uniós jogalkotója, számos NGO és think tank is szerepel, de köztük vannak többek között a L’Oreal, az IKEA, a Danone, a H&M, a Volvo, a Pepsico és a Lego vezérigazgatói is.

Fotó: Alan O'Rourke/flickr.com
Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság elnöke szigorúbb klímavédelmi célok kijelölését sürgeti Fenntartható mesterséges szigetek épülnek Malajzia partjainál Hogyan kerühetjük el a csak látszólag zöld befektetéseket? Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam