2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Henkel tovább küzd plasztiklábnyoma csökkentéséért

A Henkel csomagolásaiban 50%-kal csökkenti a szűz – fosszilis alapú – műanyag felhasználását.

A Henkel fokozza a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, és további ambiciózus csomagolási célokat tűzött ki 2025-re a körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében – írja a Trademagazin.hu.

Addigra a Henkel csomagolásának 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz, és a vállalat 50%-kal csökkenti fogja a szűz fosszilis alapú műanyagokat fogyasztási cikkei csomagolásában.

Ez alól csak azok a ragasztótermékek jelentenek kivételt, amelyekben a maradékanyagok befolyásolhatják az újrahasznosíthatóságot, vagy szennyezik az újrahasznosítási folyamatokat.

A körkörös megoldásokra törekvő vállalat új, ambiciózus csomagolási stratégiájával arra törekszik, hogy fenntartható forrásokból származó anyagokat használjon, és okostervezés alkalmazásával zárja a kört.

A vállalat 2025-re kitűzött céljai értelmében 

  • 2025-re az összes csomagolóanyag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz; a vállalat ma már 85 százaléknál jár.
  • megoldásokat keres az egyes csomagolási kategóriákra jellemző újrahasznosítási nehézségek leküzdésére, ezért országokon átívelő innovációs partnerségekben vesz részt. 
  • 50%-kal csökkenti a fosszilis forrásokból származó szűz műanyag mennyiségét a Beauty Care és a Laundry & Home Care üzletágakban – a csomagolás mennyiségének csökkentésével, a fogyasztási cikkek csomagolásában az újrahasznosított anyag arányának világszerte több mint 30%-os növelésével és bioalapú műanyagok felhasználásával.
  • a Henkel segíteni akar annak megakadályozásában, hogy a hulladék a környezetbe kerüljön. Ezért a vállalat támogatja a hulladékgyűjtési és újrahasznosítási kezdeményezéseket, innovatív megoldásokba és technológiákba fektet be a zártláncú újrahasznosítás előmozdítása érdekében. 
     
Neked ajánljuk
A válságkezelésre költött források feléből megállítható lenne a klímaváltozás Világcégek várnak határozottabb klímavédelmi lépéseket az uniótól A zöldenergia utóélete sem mindig tiszta Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam