2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás most is forró téma

Egy új felmérés alapján az állampolgárok kétharmada követeli világszerte a kormányok azonnal lépését a klímaváltozás elleni harcban.

28 országban több mint húszezer interjúalany részvételével végzett online kutatást az Ipsos február 21. és március 6. között, melynek eredményeiből kiderült, hogy a klímaváltozás továbbra is kiemelt téma – számolt be a Médiapiac.com.

Globálisan a válaszadók több mint harmada (37%) említette a klímaváltozást a legégetőbb környezetvédelmi problémák között, de véleményük szerint csaknem ugyanekkora jelentőséggel bír a légszennyezés (33%) és a rengeteg hulladék termelése is (32%).

Világszerte a megkérdezettek kétharmada értett egyet azzal, hogy ha a kormányuk nem tesz már most valamit a klímaváltozás ellen, akkor azzal cserbenhagyja az állampolgárait – Magyarországon ez az arány meghaladta a globális átlagot. 

A magyar lakosok az általános trendekhez hasonló arányban emelték ki a klímaváltozást (38%), azonban a világátlagnál lényegesen nagyobb jelentőséget tulajdonítunk a légszennyezés problémájának (47%), és aggódunk a megtermelt hulladék nagy mennyisége miatt is (46%). 

A magyar lakosság az egyéni felelősség jelentőségét is nagyra értékeli: a hazai megkérdezettek 91%-a értett egyet azzal, hogy mindennapos tevékenységeink hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz, míg világszinten ez az arány csak 77%.

Neked ajánljuk
Így igyekeznek alkalmazkodni a part menti közösségek A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam