2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áprilisban is rekordmeleg volt

Az idei volt az eddig mért két legmelegebb április egyike a világon az európai Copernicus éghajlatváltozási szolgálat (C3S) közleménye szerint.

Áprilisban a levegő hőmérséklete globálisan 0,70 Celsius-fokkal volt magasabb az 1981 és 2010 közötti áprilisi átlagnál, és statisztikailag jelentéktelen 0,01 Celsius-fokkal maradt el a 2016 áprilisában mért rekordértéktől – olvasható a szolgálat honlapján az MTI szerint.  

Európa nyugati részén több országban is jóval az átlag feletti, míg a kontinens északkeleti területein az átlag alatti hőmérsékletet mértek.

Szibéria nagy részén, Grönland északi vidékén, az Antarktisz néhány területén és az alaszkai partoknál az átlagnál sokkal melegebb volt idén áprilisban. Mexikóban, Afrika középső és északnyugati területein, valamint Nyugat-Ausztráliában jóval az átlag fölötti hőmérsékletet mértek. 

Ugyanakkor az átlagnál jelentősen hidegebb volt Kanada középső vidékén, míg Dél- és Délkelet-Ázsia egyes területein a szokásosnál kicsit hűvösebbet mértek.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Kiugróan meleg nyár van mögöttünk A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás Hűtőkisöprés, avagy variációk bundás kenyérre Fordulat az olajcégek történetében
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam