2020. május 31., Angéla, Petronella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legzöldebb városa: Bécs

Az osztrák főváros olyan jelölteket utasított maga mögé, mint München, Berlin és Madrid.

A zöldfelületek aránya, a közlekedés és a fenntarthatóság alapján Bécs nyerte el a világ legzöldebb városa címet – számolt be a 24.hu.

A nemzetközi Föld napja ötvenedik évfordulója alkalmából elkészített The World’s 10 Greenest Cities 2020, vagyis A világ 10 legzöldebb városa 2020-ban című ranglistán egy kanadai–amerikai tanácsadó cég, a Resonance több mint száz jelöltből választotta ki a legjobb tízet.

Azok a városok kerültek fel a listára, amelyek egy fenntartható és zöldebb jövő felépítésén fáradoznak.

A lista olyan szempontokat vizsgál, mint nyilvános zöldfelületek aránya, megújuló energiaforrások használata, levegőminőség, a közösségi közlekedést használók aránya, egy főre eső vízfogyasztás, gyalogosbarát utak, újrahasznosítás és komposztálás, valamint az őstermelői piacok száma. Bécs többek között a mobilitással és a közparkokkal kapcsolatos előremutató kezdeményezései miatt érdemelte ki az első helyet.

Fotó: pxhere.com
Neked ajánljuk
Négy évtizede először csökkent a szén-dioxid-kibocsátás Indiában Min kéne változtatnunk, hogy hosszú távon, érdemben csökkenjen a kibocsátásunk? A homlokzat utólag is zöldbe borulhat Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Látványosan gyengül a Föld mágneses mezeje (videóval)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam