2020. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lengyel vezetéssel folytatódik a Kárpátok klímavédelme

A Tisza vízgyűjtő területeit is érintő közös projektek megvalósításával válaszolnak a klímaváltozás természeti kihívásaira a Kárpátok térségének államai.

Hazánk három évvel ezelőtt vette át a Kárpátok védelméről és fenntartható fejlesztéséről szóló keretegyezmény elnökségi feladatait. Az elmúlt időszak egyik nagy eredménye, hogy az egyezmény kiegészült az éghajlatváltozás természeti hatásaival. Magyarország hamarosan Lengyelországnak adja át a stafétabotot – írja az Agrárminisztérium közleménye.

A magyar elnökség végéhez közeledve fontos a következő időszak irányainak kijelölése és a klímakérdésekkel foglalkozó munkacsoport megerősítése – hangsúlyozta az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az egyezmény munkacsoportjának pénteki online ülésén. Belánszky-Demkó Zsolt arra biztatja a leendő lengyel elnökséget, hogy folytassa tovább a megkezdett munkát.

A nemzetközi munkacsoport alkalmat ad az olyan nagy jelentőségű feladatok véghezvitelére, mint például a Tisza vízgyűjtő területeinek éghajlatváltozásával kapcsolatos projekt továbbfejlesztése, illetve a Kárpátok éghajlatváltozásáról szóló hatástanulmányok elkészítése.

Demkó Zsolt hangsúlyozta: a turizmus fejlesztésekor fontos szempont az éghajlatváltozás fokozott figyelembevétele.

A Kárpátok hét államát tömörítő nemzetközi egyezmény szerepe meghatározó. Csehországnak, Lengyelországnak, Magyarországnak, Romániának, Szerbiának, Szlovákiának és Ukrajnának ugyanis közösen kell szembenézniük a környezeti, természeti kihívásokkal.

A Kárpátok előtt kanyargó Tisza Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Távtüntetés: magányos transzparensek képviselik a klíma ügyéért aggódókat A karantén olykor meglepő módon rendezi át a légköri viszonyokat Száraz, forró nyár várhat Európára Íme egy pénzügyi szolgáltató a környezettudatos költésre „aspirálóknak” Franciaország sem sajnálja a pénzt a villanyautózás ösztönzésére
Tovább a forrásra: kormany.hu
Vissza
Hírfolyam