2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Petíciót indított a Magyar Természetvédők Szövetsége

Már száz közéleti személy támogatta a Magyar Természetvédők Szövetségének aláírásgyűjtését, amelyet az életigenlő társadalom és gazdaság érdekében indítottak. Az aláírók gyökeres változásokat szorgalmaznak a koronavírus utáni időkre.

Éger Ákos, az aláírásgyűjtést elindító Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke elmondta, hogy a koronavírus-járvány rámutatott globalizált életünk fenntarthatatlanságára.

A problémák okait abban látják, hogy túl sok erőforrást vettünk el a természettől, közösségeinket alárendeltük egy életidegen gazdaságnak, kényelmünkre és anyagi fogyasztásunkra koncentráltunk, önhitté váltunk – azt gondoltuk, a hozzáállásunk okozta problémákat a tudomány és a technika meg fogja oldani.

Az aláírók szerint gyökeresen kell változtatnunk, és a változásnak minden szintre ki kell terjednie: az egyéni, közösségi és az állami, gazdasági döntések szintjére is.

A petíció teljes szövege a Magyar Természetvédők Szövetségének honlapján olvasható. Az első száz aláíró listája az mtvsz.hu/eletigenlo-tarsadalmat-es-gazdasagot-elso-szaz-alairo címen érhető el.

Neked ajánljuk
Négy évtizede először csökkent a szén-dioxid-kibocsátás Indiában Min kéne változtatnunk, hogy hosszú távon, érdemben csökkenjen a kibocsátásunk? Ismét erdőtüzek tombolnak az Északi-sarkvidéken Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Forrás: MTI/OS
Vissza
Hírfolyam