2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Office Depot is lép a környezet védelmében

Tavalyi az erdők megőrzése és a természet megszerettetése állt a vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának középpontjában.

2019 nyarán az Office Depot „Back to School” iskolakezdési akciója a Gemenci Erdőgazdasággal közösen „Ültess legalább egy fát a jövőnek!” címmel közös faültetési programra hívta a magyar családokat. A vásárlók segítségével a vállalat több mint 100 000 őshonos fa beszerzését és elültetését támogatta – írja a vállalat közleménye alapján a 24.hu.

A faültetéses akcióhoz egy közösségi játék is társult, amelynek eredményeként 332 gyermek és 35 kísérő háromnapos ökotáborban vehet részt 2020-ban a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban lévő erdei iskolában.

Az osztálykirándulás keretében megvalósuló tartalmas, színvonalas ökoprogramok, a szállás és az utazás teljes költségét az Office Depot vállalta magára.

Fotó: officedepot.hu

A vállalat célja, hogy legalább annyit vagy még többet adjon a természetnek, az erdőknek, amennyit papír-írószer forgalmazóként elvesz. Ezért 2020-ban vásárlóikkal együtt további 200 000 őshonos fa beszerzését, elültetését támogatnák Magyarországon. Emellett fontos számukra, hogy a felnövő generációkon, a gyermekeken keresztül tegyenek a szülők természethez való kötödésének, környezettudatosságának növeléséért, erősítéséért.

Az Office Depot termékkínálatában és az üzletek kialakításában is igyekszik érvényre juttatni a környezet megóvásának szempontjait. A boltokban elkülönített „Zöld szigeteken” olyan termékeket, papírárukat és irodai felszereléseket kínálnak, amelyek környezetbarát anyagokból vagy technológiával készültek, illetve nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosított termékek körének bővítésére.

Neked ajánljuk
Az égi városból figyeli tovább a fejleményeket a fenntartható megoldások brazil úttörője Újabb környezetbarát lakóparkkal bővül Bécs Megtörtént az első ipari termelő vállalat zöldkötvény-kibocsátása Magyarországon Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam