2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Office Depot is lép a környezet védelmében

Tavalyi az erdők megőrzése és a természet megszerettetése állt a vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának középpontjában.

2019 nyarán az Office Depot „Back to School” iskolakezdési akciója a Gemenci Erdőgazdasággal közösen „Ültess legalább egy fát a jövőnek!” címmel közös faültetési programra hívta a magyar családokat. A vásárlók segítségével a vállalat több mint 100 000 őshonos fa beszerzését és elültetését támogatta – írja a vállalat közleménye alapján a 24.hu.

A faültetéses akcióhoz egy közösségi játék is társult, amelynek eredményeként 332 gyermek és 35 kísérő háromnapos ökotáborban vehet részt 2020-ban a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban lévő erdei iskolában.

Az osztálykirándulás keretében megvalósuló tartalmas, színvonalas ökoprogramok, a szállás és az utazás teljes költségét az Office Depot vállalta magára.

Fotó: officedepot.hu

A vállalat célja, hogy legalább annyit vagy még többet adjon a természetnek, az erdőknek, amennyit papír-írószer forgalmazóként elvesz. Ezért 2020-ban vásárlóikkal együtt további 200 000 őshonos fa beszerzését, elültetését támogatnák Magyarországon. Emellett fontos számukra, hogy a felnövő generációkon, a gyermekeken keresztül tegyenek a szülők természethez való kötödésének, környezettudatosságának növeléséért, erősítéséért.

Az Office Depot termékkínálatában és az üzletek kialakításában is igyekszik érvényre juttatni a környezet megóvásának szempontjait. A boltokban elkülönített „Zöld szigeteken” olyan termékeket, papírárukat és irodai felszereléseket kínálnak, amelyek környezetbarát anyagokból vagy technológiával készültek, illetve nagy hangsúlyt fektetnek az újrahasznosított termékek körének bővítésére.

Neked ajánljuk
A gazdaságélénkítés zöld lehetőségeket is hoz A válságkezelés alatt is talpon maradhat a klímavédelem? Bútorozz össze a fenntarthatósággal! Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam