2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Hűvös utcákkal” alkalmazkodik a melegedő Bécs

Bécs egyike a klímaválság által leginkább érintett városoknak Európában. Az osztrák főváros sem mentes a hőszigetjelenségtől, ami az utcákat nyáron különösen forróvá teszi. Ezért Bécs tizennyolc ideiglenes és négy állandó „hűvös utcát” hoz létre a városi hűsöléshez.

Hogy az ott lakók a nagy melegben le tudják hűteni magukat, június 12. és szeptember 20. között a városvezetés ideiglenesen tizennyolc utcát alakít át a kellemesebb mikroklíma megteremtése érdekében. Ilyen jellegű fejlesztés négy utcában már korábban állandósult a negyedik, tizennegyedik, tizenötödik és huszonegyedik kerületben.

A hűvös (cool) utcákon sok a növény, egyéb árnyékadó megoldások, illetve ivókutak kerültek kialakításra, és világosabb az aszfalt is.

Mindez azt szolgálja, hogy a bécsiek, különös tekintettel az idősekre és gyerekekre, a forró nyári napokon is ki tudjanak menni a szabadba hűsölni vagy játszani. A még kellemesebb időtöltés érdekében sokféle ülőalkalmatosságot és párakapukat is találhatnak a hűsölni vágyók ezeken a területeken, ugyanakkor nincs autóforgalom, tilos a várakozás és a parkolás is.

Fotó: www.streetlife.wien
Neked ajánljuk
A klímaváltozással kapcsolatos megbízható tájékoztatás érdekében lép a Facebook Észrevétlen maradt egy hidegrekord az északi féltekén Egész éves kullancsszezont hozhat a klímaváltozás A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam