2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína azt ígéri, kitart a klímavédelemben

Kína az új koronavírus-járvány ellenére tartani fogja magát a párizsi klímaegyezményben foglalt vállalásaihoz – közölte a kínai környezetvédelmi minisztérium kedden.

A 2015-ben aláírt egyezmény alapján Kína 2005 és 2020 között szén-dioxid-kibocsátásának GDP-egységre jutó arányát 40 és 45 százalék közé mérsékeli.

Az új koronavírus-járvány miatt térdre kényszerült kínai gazdaságot azonban a vírus terjedésének megfékezését követően elsősorban a nehéziparra és a nagy kibocsátással járó infrastrukturális és építési projektekre támaszkodva igyekeznek ismét növekedési pályára állítani.

Mindez aggodalmat ébresztett a környezetvédelmi vállalások teljesítését illetően.
Liu Ju-bin, a kínai környezetvédelmi minisztérium szóvivője kedden hangsúlyozta: a járvány ellenére Kína teljes mértékben eleget fog tenni az ígéretének.

A minisztérium adatai szerint 2019-ben az ország, amely a világ legnagyobb üvegházhatásúgáz-kibocsátója, 4,1 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátásának GDP-egységre jutó arányát.

Füstölgő erőmű a Jangce partján Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A jövőkutató szerint nem a járvány, hanem a klímaváltozás miatt kell aggódnunk A szokásosnál jóval melegebb volt a tavalyi év Magyarországon A Greenpeace elvesztette a norvég kormány elleni pert a sarkvidéki olajfeltárások ügyében Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam