2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína azt ígéri, kitart a klímavédelemben

Kína az új koronavírus-járvány ellenére tartani fogja magát a párizsi klímaegyezményben foglalt vállalásaihoz – közölte a kínai környezetvédelmi minisztérium kedden.

A 2015-ben aláírt egyezmény alapján Kína 2005 és 2020 között szén-dioxid-kibocsátásának GDP-egységre jutó arányát 40 és 45 százalék közé mérsékeli.

Az új koronavírus-járvány miatt térdre kényszerült kínai gazdaságot azonban a vírus terjedésének megfékezését követően elsősorban a nehéziparra és a nagy kibocsátással járó infrastrukturális és építési projektekre támaszkodva igyekeznek ismét növekedési pályára állítani.

Mindez aggodalmat ébresztett a környezetvédelmi vállalások teljesítését illetően.
Liu Ju-bin, a kínai környezetvédelmi minisztérium szóvivője kedden hangsúlyozta: a járvány ellenére Kína teljes mértékben eleget fog tenni az ígéretének.

A minisztérium adatai szerint 2019-ben az ország, amely a világ legnagyobb üvegházhatásúgáz-kibocsátója, 4,1 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátásának GDP-egységre jutó arányát.

Füstölgő erőmű a Jangce partján Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A klímavédelemben a fáknál is hatékonyabb fegyvert jelentenek a gyepek A klímaváltozás elleni fellépésre összpontosít az Európai Központi Bank A Volvo is komolyan veszi a klímaváltozás elleni harcot Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam