2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdte működését a levegőminőségi tervek felülvizsgálatáért felelős Ökomenedzser Hálózat

A szervezet tanácsadóinak egyik legfontosabb feladata az érintett települések levegőminőségi terveinek felülvizsgálata és ezek megvalósításának elősegítése, a lakossággal együttműködve.

A hálózat a HungAIRy LIFE integrált projekt részeként jött létre. A HungAIRy, Magyarország első környezetvédelmi, uniós támogatásból megvalósuló LIFE integrált projektje (LIFE IP) 2019. január 1-jén indult, és feladata, hogy 8 régiót lefedve, 10 magyar településen a levegőminőség javítását támogassa.

A hálózat szakmai hátterét az Ökomenedzser Tudásközpont biztosítja, amelyet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-ben hoztak létre.

A hálózat tagjai nemcsak felhívják a lakosság figyelmét a levegőminőség romlásának következményeire, hanem megoldási javaslatokkal is élnek a környezettudatos életmód kialakítása érdekében.

Az Ökomenedzser-irodákban a helyi lakosok energiahatékonysággal, levegőminőséggel kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik fel az ökomenedzsereket, akik a tanácsadás mellett különböző pályázati lehetőségeket is a figyelmükbe ajánlanak.

Neked ajánljuk
A légszennyezés évente 1250 euróba kerül minden egyes európai számára Beköszöntött a fűtési szezon, romlik a levegő minősége A látványossá tett légszennyezés többeket bírhat cselekvésre Elviteles ételrendelés lelkiismeretfurdalás nélkül Bizonyítékot találtak arra, hogy víz van a Holdon
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam