2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megkezdte működését a levegőminőségi tervek felülvizsgálatáért felelős Ökomenedzser Hálózat

A szervezet tanácsadóinak egyik legfontosabb feladata az érintett települések levegőminőségi terveinek felülvizsgálata és ezek megvalósításának elősegítése, a lakossággal együttműködve.

A hálózat a HungAIRy LIFE integrált projekt részeként jött létre. A HungAIRy, Magyarország első környezetvédelmi, uniós támogatásból megvalósuló LIFE integrált projektje (LIFE IP) 2019. január 1-jén indult, és feladata, hogy 8 régiót lefedve, 10 magyar településen a levegőminőség javítását támogassa.

A hálózat szakmai hátterét az Ökomenedzser Tudásközpont biztosítja, amelyet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-ben hoztak létre.

A hálózat tagjai nemcsak felhívják a lakosság figyelmét a levegőminőség romlásának következményeire, hanem megoldási javaslatokkal is élnek a környezettudatos életmód kialakítása érdekében.

Az Ökomenedzser-irodákban a helyi lakosok energiahatékonysággal, levegőminőséggel kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik fel az ökomenedzsereket, akik a tanácsadás mellett különböző pályázati lehetőségeket is a figyelmükbe ajánlanak.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket Vágj fel egy citromot, és tedd az ágyad mellé! Akár már néhány éven belül kezelhetetlenné válhat a klímakrízis
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam