2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható döntések körül sok a fogas kérdés

A „Game ON – Ne hagyd, hogy az éghajlatváltozás véget vessen a játéknak” című program célja, hogy a tudatos cselekvés mellett elkötelezetteket támogassa a problémás területek felismerésében, teret adjon a közös gondolkodásnak, és egyéni döntésekkel segítsen elindulni a helyes irányba.

Melyik környezetileg a fenntarthatóbb? Elsétálni a legközelebbi szupermarketbe, vagy elautózni a 10 km-re található csomagolásmentes boltig? Indiai mosódiót, vagy hagyományos hazai mosóport használni? Tévézni egy órán keresztül, vagy venni egy újságot? – sorolja az elgondolkoztató kérdéseket a Greenfo ismertetője.

A nehéz kérdések megválaszolásában nem maradhatunk magunkra. Egyéni és közösségi szinten, valamint a döntéshozói szinten is helyes válaszokat kell adnunk.  Mi, magyarok kétszer annyi természeti erőforrást használunk fel évente, mint amennyi fenntarthatóan rendelkezésünkre állna. Gyökeresen kell hát megváltoznunk, s a változásnak minden szintre ki kell terjednie – hangsúlyozta Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a program magyar partnerének ügyvezető elnöke.

A „Game ON” program számos játékos tevékenységet is tartalmaz, amelynek célja felhívni a figyelmet a fenntartható életmód fontosságára.

A tervek között szerepel még többek között geocaching, társasjáték, videók, színházi programok, iskolai vetélkedők, táborok megszervezése, telefonos applikáció fejlesztése. Céljuk az, hogy választ nyújtsanak és konkrét segítséget adjanak a fenntarthatóságot érintő fogós kérdések megválaszolásához azért, hogy a jövőnk érdekében valóban tudatos döntéseket hozhassunk.

Nyolc ország aktivistái igyekeznek válaszokat adni a fenntarthatósághoz kapcsolódó fogas kérdésekre Forrás: Climate game on/youtube.com
Neked ajánljuk
Népszerűsítsd te is az európai zöldmegállapodást Steiner Attila: Magyarország jó úton halad a klímasemlegesség felé A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam