2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húszmilliárd fát ültet Etiópia

A kelet-afrikai országnál jelenleg senki nem gondolja komolyabban az erdős területek növelését.

A mintegy 105 millió lakosú Etiópia lélekszáma gyorsan növekszik, az ország gazdasági növekedése is jelentős. Az ENSZ szerint azonban Etiópia továbbra is a világ elmaradott országai közé tartozik, amely erősen érzékeny a klímaváltozásra.

A 20. században Etiópia területének 35%-át borították erdők, ám a 2000-es évekre ez a terület alig 4%-ra zsugorodott.

A kelet-afrikai országnak emiatt olyan környezeti problémákkal kell szembenéznie, mint a talajerózió, erdőirtás, elsivatagosodás, ismétlődő aszályok, árvizek, valamint a víz- és levegőszennyezés.

Az etióp kormány komoly lépéseket tesz az ügyért, ugyanis a Zöld örökség elnevezésű kezdeményezés keretében négy éven belül húszmilliárd fa ültetésével tervezi növelni az ország erdőterületeit – idén július végéig ötmilliárd palántát ültetnek el.

2019-ben 350 millió tővel Etiópia megdöntötte az egy nap alatt elültetett fa mennyiségének világrekordját Forrás: Inhabitat/youtube.com
Neked ajánljuk
Rekordmeleg szeptember van mögöttünk Melegedést idéztek elő az északi féltekén Kína légszennyezés elleni erőfeszítései A juharfa egy faja véd a legjobban a káros UV-sugárzás ellen 7000 Tesla érkezik Kínából Európába Még mindig nem indult el a jégképződés a Laptyev-tengeren
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam