2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Húszmilliárd fát ültet Etiópia

A kelet-afrikai országnál jelenleg senki nem gondolja komolyabban az erdős területek növelését.

A mintegy 105 millió lakosú Etiópia lélekszáma gyorsan növekszik, az ország gazdasági növekedése is jelentős. Az ENSZ szerint azonban Etiópia továbbra is a világ elmaradott országai közé tartozik, amely erősen érzékeny a klímaváltozásra.

A 20. században Etiópia területének 35%-át borították erdők, ám a 2000-es évekre ez a terület alig 4%-ra zsugorodott.

A kelet-afrikai országnak emiatt olyan környezeti problémákkal kell szembenéznie, mint a talajerózió, erdőirtás, elsivatagosodás, ismétlődő aszályok, árvizek, valamint a víz- és levegőszennyezés.

Az etióp kormány komoly lépéseket tesz az ügyért, ugyanis a Zöld örökség elnevezésű kezdeményezés keretében négy éven belül húszmilliárd fa ültetésével tervezi növelni az ország erdőterületeit – idén július végéig ötmilliárd palántát ültetnek el.

2019-ben 350 millió tővel Etiópia megdöntötte az egy nap alatt elültetett fa mennyiségének világrekordját Forrás: Inhabitat/youtube.com
Neked ajánljuk
Emberéleteket és gazdaságokat lehetne megmenteni az afrikai hőhullámok pontosabb dokumentálásával A klímavédelem előrébb való, mint a kényelem Mámoros hírek a szén-dioxid-hasznosítás világából Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam