2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk

Csak így állítható meg a természet pusztulása, és óvható meg a biológiai sokféleség, a földi élet változatossága, amely bolygónkat élhetővé és széppé teszi – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezetvédelmi világnap alkalmából kiadott közleménye.

A környezetvédelmi világnap minden évben ráébreszti az embereket arra, hogy nem tékozolhatjuk tovább természeti kincseinket, mindenkinek gondoskodnia kell arról, hogy az erőforrásokat gazdaságosan használja, mert globális, nemzeti, helyi és egyéni szinten sem mindegy, hogy mekkora az ökológiai lábnyomunk – hangsúlyozta az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Boros Anita rámutatott, hogy egyedülálló értéke ellenére gyakran nem becsüljük meg eléggé környezetünket. Az emberi tevékenység nyomán drasztikusan csökken a Föld növény- és állatvilágának sokszínűsége, ami komoly fenyegetést jelent a világnépesség élelmiszer-, ivóvíz- és energiaszükségletére nézve.

Éppen ezért a környezet védelmének szolgálatában vívott folyamatos küzdelemnek részese Magyarország is – húzta alá az államtitkár. A magyar kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben kitűzött stratégiai célok előkészítésén és megvalósításán dolgozik, határozott szándéka, hogy ezt a fontos programot hosszú távra szóló intézkedések útján is megerősítse – hangsúlyozta a közleményben Boros Anita, hozzátéve: mindannyian hozzájárulhatunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

Az ökológiai lábnyom egyensúlyba hozásához mindenki tudatos magatartására, felelős döntéseire van szükség a mindennapokban is.

Drónfelvételen a Tisza-tó Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Változtatásra hív a WWF Kétszer annyi erdőtűz volt az amazóniai esőerdőkben, mint tavaly októberben A bankszektor rengeteg természetpusztító projektet támogat Reális megoldást hozhatna a légkör átalakítása? Özönvíz és szélvihar tombol Indiában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam