2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ami kezelhető, már nem is olyan félelemkeltő

Egy új felmérés szerint a klímaváltozás és a migráció is jobban aggasztja a magyarokat, mint a koronavírus.

A klímaváltozás és a migráció hosszú távú hatásai is jobban aggasztják a magyar lakosságot, mint a koronavírus, derült ki az IDEA Intézet május végi reprezentatív közvélemény-kutatásából, melyet az Euronews felkérésére készített a vállalat.

A felmérésén a válaszadók mindössze 8 százaléka vélte úgy, hogy a világjárvány jelenti a legnagyobb veszélyt az emberiségre. Az intézet kutatási igazgatója, Böcskei Balázs szerint a koronavírus viszonylag alacsony eredményét nem csak az indokolja, hogy Magyarországon eddig meglehetősen enyhe volt a járvány.

„A koronavírus-járványt az emberek így vagy úgy, de egy kezelhető történetnek gondolják, akár járványügyi kérdésként tekintenek rá, akár egészségügyi jelleggel.”

„Tehát a jövőre való felkészülés lehetősége jóval inkább adva van, mint az éghajlatváltozás kapcsán”

– fogalmazott a szakember, aki azt is hozzátette, hogy a járványkezelésre már számos példát láthattunk az elmúlt hónapokban, közöttük sikereseket is.

Neked ajánljuk
Mit mond el az öt legfontosabb mutató a klíma állapotáról? Szaúd-Arábia klímabarát okosvárossal csökkentené az olajfüggőségét Törvény kötelezheti klímavédelemre a svájci cégeket Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam