2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vadvirágoknak is teret hagy Újpest

Újpest vezetése 2020 elején úgy döntött, hogy sok nyugat-európai nagyváros példáját követve szakítanak a korábban kialakult gyakorlattal, és a jövőben nem vágják automatikusan tarra a teljes növényzetet a menetrendszerű fűkaszálások alkalmával.

A Vadvirágos Újpest Program keretében megvalósuló kezdeményezés célja a biodiverzitás elősegítése a kerület minél több pontján – számolt be a Hobbikert.hu.

A helyi városvezetők arra törekednek, hogy olyan zöldfelületek jöjjenek létre, amelyek biztosítják az ökológiai sokféleséget: a színes és változatos növénytársulásokat hazánk klímáját kedvelő, őshonos fajok alkotják.

A természetes kis rétek amellett, hogy megtörik az épített környezet egyhangúságát, a hasznos beporzó rovaroknak, köztük a méheknek és a lepkéknek is táplálékforrásul, illetve élőhelyül szolgálnak. 

Fotó: Újpest Média/shutterstock.com
Neked ajánljuk
A sport világa segíthet visszahozni a természetet a nagyvárosokba Idén Belgiumba került az Európai Zöld Városok díja Nagyvárosba tévedt víziló okoz riadalmat Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: hobbikert.hu
Vissza
Hírfolyam