2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vadvirágoknak is teret hagy Újpest

Újpest vezetése 2020 elején úgy döntött, hogy sok nyugat-európai nagyváros példáját követve szakítanak a korábban kialakult gyakorlattal, és a jövőben nem vágják automatikusan tarra a teljes növényzetet a menetrendszerű fűkaszálások alkalmával.

A Vadvirágos Újpest Program keretében megvalósuló kezdeményezés célja a biodiverzitás elősegítése a kerület minél több pontján – számolt be a Hobbikert.hu.

A helyi városvezetők arra törekednek, hogy olyan zöldfelületek jöjjenek létre, amelyek biztosítják az ökológiai sokféleséget: a színes és változatos növénytársulásokat hazánk klímáját kedvelő, őshonos fajok alkotják.

A természetes kis rétek amellett, hogy megtörik az épített környezet egyhangúságát, a hasznos beporzó rovaroknak, köztük a méheknek és a lepkéknek is táplálékforrásul, illetve élőhelyül szolgálnak. 

Fotó: Újpest Média/shutterstock.com
Neked ajánljuk
Gyenesdiás lett az első klímabarát község A fával borított területek növelését sürgeti Áder János Támogatással és tanácsadással segíti a városvezetés a bécsi otthonok klímabarát átalakulását Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: hobbikert.hu
Vissza
Hírfolyam