2020. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vadvirágoknak is teret hagy Újpest

Újpest vezetése 2020 elején úgy döntött, hogy sok nyugat-európai nagyváros példáját követve szakítanak a korábban kialakult gyakorlattal, és a jövőben nem vágják automatikusan tarra a teljes növényzetet a menetrendszerű fűkaszálások alkalmával.

A Vadvirágos Újpest Program keretében megvalósuló kezdeményezés célja a biodiverzitás elősegítése a kerület minél több pontján – számolt be a Hobbikert.hu.

A helyi városvezetők arra törekednek, hogy olyan zöldfelületek jöjjenek létre, amelyek biztosítják az ökológiai sokféleséget: a színes és változatos növénytársulásokat hazánk klímáját kedvelő, őshonos fajok alkotják.

A természetes kis rétek amellett, hogy megtörik az épített környezet egyhangúságát, a hasznos beporzó rovaroknak, köztük a méheknek és a lepkéknek is táplálékforrásul, illetve élőhelyül szolgálnak. 

Fotó: Újpest Média/shutterstock.com
Neked ajánljuk
Versengve zöldülnek a városok Nyugat-Európában Felveszik a kesztyűt a légszennyezéssel az önkormányzatok Szüret a kanadai háztetőkön Közel 8 tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a PET kupások Az Egyesült Királyságban komoly sikere van az e-Nironak
Tovább a forrásra: hobbikert.hu
Vissza
Hírfolyam