2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi befektetői csoportok sürgetik a fenntartható fellendülést

Fenntartható gazdasági fellendülést kér három nemzetközi befektetőcsoport az EU-tól, ugyanis szerintük ez létfontosságú lenne mind a környezet, mind a befektetők számára hosszabb távon. A szakértők úgy vélik, hogy egy ilyen fellendülés a bolygó egészének az érdekeit szolgálná.

Az Intézményi Befektetők Munkacsoportja a Klímaváltozás Megakadályozására (IIGCC), a Felelősségteljes Befektetés Alapelvei (PRI) és a nonprofit jótékonysági CDP nyílt levéllel kérte az EU vezetőit, hogy a koronavírusból történő gazdasági fellendülés minél fenntarthatóbb legyen – írja Mandiner.

A levél hangsúlyozza, hogy bár a kormányoknak más prioritásaik is lehetnek, de ezen erőfeszítéseknek nem lenne szabad megakadályozniuk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló intézkedéseket. Mint fogalmaztak,

„a jelenlegi fellépés az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekben mind a befektetők, mind a bolygó érdekeit szolgálja”.

Eoin Fahy, a KBI Global Investors felelős befektetések vezetője szerint az ügyfelekkel folytatott interakciókból egyértelműen kiderült, hogy a befektetők nem csökkentik az érdekeltségeiket a környezeti és társadalmi területeken, ahogyan arra egyes elemzők a koronaválság korai szakaszában számítottak. Pedig „ezek a kérdések most még fontosabbak, mivel a válság megmutatta, hogy a befektetők mennyire kitettek a nem hagyományos kockázatoknak”. 

Ráadásul a befektető szerint, amint az EU és tagállamai elkezdenek összpontosítani a folyamatban lévő gazdasági fellendülésre, lehetőség adódik egy zöld és fenntartható jövő létrehozására, ami természetesen fontos társadalmi és környezeti cél, de hosszú távon is lényeges a befektetők pénzügyi megtérülése szempontjából is, mivel az éghajlatváltozással kapcsolatos tétlenség költségei hatalmasak.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam