2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az év boltja környezetbarát és szupermodern

A SPAR legújabb, 34. Interspar áruháza nyerte el idén hipermarket kategóriában az „Év Boltja” címet. A tavaly megnyitott tatai Interspar különleges megoldásokkal készült el, és környezetbarát technológiákat alkalmaztak az építésekor.

Az idén hatodik alkalommal meghirdetett versenyen a SPAR kiskereskedelmi áruházlánc az „Év Zöld Kereskedője” címet is kiérdemelte – írja a Hello Vidék.

A kialakult járványhelyzet miatt idén a szakmai zsűri online bírálta el a pályázatokat. A díj odaítélésével minden évben a legkiemelkedőbb kereskedelmi egységekre szeretnék felhívni a figyelmet. A cég üzleti filozófiájának sarkalatos pontja a környezettudatos vállalatirányítás.

A kiskereskedelmi áruházlánc a hulladékkezeléstől a logisztikán át a reklámtevékenységig egyre több környezetkímélő megoldást alkalmaz, és vásárlóit is bevonja azok működtetésébe.

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődésre való törekvés a vállalat üzlethálózatában, a logisztikai központokban, az élelmiszeripari üzemekben és a cégközpontban is a mindennapok részévé vált.

Zöldségek a megújult tatabányai Interspar nagyáruházban az avatás napján
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A 2019 júniusában 4,2 milliárd forintos beruházás keretében megépült tatai üzlet 78 munkavállalónak biztosít megélhetést. Az 5200 négyzetméteres áruház kivitelezése egyedi, ugyanis a vízszintes tartószerkezet, a gerendák és a födémpanelek is teljes egészében fából készültek.

A külsőleg is esztétikus, környezetbarát anyaghasználat környezetkímélő belső technológiákkal egészült ki.

A létesítménybe ózonbarát hűtőrendszert és hűtőajtókat, hatékony energiafelhasználású LED-világítást telepítettek. Az épület hűtési és fűtési hőigényéről a keletkező hulladékhő felhasználásán túl hőszivattyús rendszer gondoskodik, földgáz felhasználása nélkül. A közel nulla fosszilis energiaigényű ingatlan kiváló minőségű nyílászárókkal és hőszigeteléssel rendelkezik.

Neked ajánljuk
Idén Belgiumba került az Európai Zöld Városok díja A vakcinának hála hamarosan fellélegezhetünk, de hiba lenne visszatérni a régi kerékvágásba Mit tehet a kreatív ipar a fenntarthatóságért – és mit tehet egy tematikus év egy bajban lévő iparágért? Vágj fel egy citromot, és tedd az ágyad mellé! Akár már néhány éven belül kezelhetetlenné válhat a klímakrízis
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam