2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lepkék és Boroszlánok – a Tétényi-fennsík védelmének húsz éve

A  Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület 1998-ban a terület védetté nyilvánításának támogatására hozta létre a Tétényi-fennsík című kiadványt. A védettség fennállásának 20. évfordulója alkalmából új kötettel jelentkeztek.

A Lepkék és Boroszlánok – a Tétényi-fennsík védelmének húsz éve című könyv az elmúlt két évtized eredményeit foglalja össze. A területtel foglalkozó szakértők munkájának köszönhetően a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával megjelent kötet

mind a témával foglalkozó szakértőknek, mind a természetet szerető laikusoknak, civileknek, iskolásoknak, tanároknak, döntéshozóknak egyaránt élvezhető, tanulságos olvasmányt jelent.

A rangos szerzőgárda önkéntes hozzájárulásként írta, szerkesztette az anyagot, képekkel együtt. Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület elsődlegesen célzottan terjeszti a kiadványt az érintett önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, szakértők és támogatók körében. Ugyanakkor arra biztatják a közvéleményt, hogy látogassák, és egyben értékeljék, védjék továbbra is a Tétényi-fennsíkot éppúgy, mint más természeti értékeinket.

A kiadvány elérhető: www.zoldjovo.hu/aktualis/lepkek-es-boroszlanok-a-tetenyi-fennsik-vedelmenek-husz-eve/

A Tétényi-fennsík Fotó: Pear Blossom/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Ezeken a helyszíneken múlhat, hogy sikerülhet-e élhető klímát biztosítani magunknak A fintechszektor felhasználóin keresztül száll be egy fenntarthatóbb gazdaság felépítésébe Csökkenti a földi szén-dioxid-kibocsátását az easyJet Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: zoldjovo.hu
Vissza
Hírfolyam