2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csimpánzok védelmezője most mindannyiunknak mesél

Dr. Jane Goodall szokásos, évi 300 napos világ körüli turnéját is érintette a COVID–19 vírus. Orvosai és barátai tanácsára otthon maradt, de ez idő alatt sem tétlenkedett. Az általa írt mesekönyveket olvasta fel, a videókat pedig nyilvánossá tette, hogy a világ 24 országában található Jane Goodall Intézetek önkéntesei különböző nyelveken feliratozva megoszthassák saját oldalaikon.

Így tesz a magyar Jane Goodall Intézet is, amelynek videócsatornáján és közösségi oldalain megtalálhatók ezek a mesék – derül ki a szervezet közleményéből.

Dr. Jane meséi: Ricki és Henri (Dr. Jane's tales: Ricki and Henri)  Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com

Ezek egyike a Dr. White, melynek főszereplője egy kiskutya, aki a gyermekkórházba bejárva vidítja fel a kis betegeket. Az igaz történeten alapuló könyvet a Jane Goodall Intézet önkéntesei lefordították, illusztrációkat készítettek hozzá, és hamarosan kiadásra is kerül.

A füzet formájában, kis példányszámban megjelenő, reményt keltő novellát Dr. Jane Goodall kérésére ingyenesen a Magyarországon található gyermekkórházakba juttatják el, amelyek így megismerhetik a terápiás kutyák gyógyító erejét és munkáját, amit a könyvben található elérhetőségeken keresztül igénybe is vehetnek a kórházak.

A könyv olvasóközönségét a kórházakban lábadozó gyermekek jelentik, akiket a történet ráébreszthet arra is, hogy az állatok is személyiséggel és érzelmekkel teli lények.

A könyvben található QR-kód segítségével Markó-Valentyik Anna bábművész tolmácsolásában is meghallgatható a mese Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com
Neked ajánljuk
Mintaóra a levegőminőség javításáért Egy friss kísérlet alapján a vulkáni hamu segíthet megkötni a légkörben felhalmozódott szén-dioxidot Mintha a múzeumokban tárolnánk a felhalmozódott szemetet Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Forrás: MTI/OS
Vissza
Hírfolyam