2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csimpánzok védelmezője most mindannyiunknak mesél

Dr. Jane Goodall szokásos, évi 300 napos világ körüli turnéját is érintette a COVID–19 vírus. Orvosai és barátai tanácsára otthon maradt, de ez idő alatt sem tétlenkedett. Az általa írt mesekönyveket olvasta fel, a videókat pedig nyilvánossá tette, hogy a világ 24 országában található Jane Goodall Intézetek önkéntesei különböző nyelveken feliratozva megoszthassák saját oldalaikon.

Így tesz a magyar Jane Goodall Intézet is, amelynek videócsatornáján és közösségi oldalain megtalálhatók ezek a mesék – derül ki a szervezet közleményéből.

Dr. Jane meséi: Ricki és Henri (Dr. Jane's tales: Ricki and Henri)  Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com

Ezek egyike a Dr. White, melynek főszereplője egy kiskutya, aki a gyermekkórházba bejárva vidítja fel a kis betegeket. Az igaz történeten alapuló könyvet a Jane Goodall Intézet önkéntesei lefordították, illusztrációkat készítettek hozzá, és hamarosan kiadásra is kerül.

A füzet formájában, kis példányszámban megjelenő, reményt keltő novellát Dr. Jane Goodall kérésére ingyenesen a Magyarországon található gyermekkórházakba juttatják el, amelyek így megismerhetik a terápiás kutyák gyógyító erejét és munkáját, amit a könyvben található elérhetőségeken keresztül igénybe is vehetnek a kórházak.

A könyv olvasóközönségét a kórházakban lábadozó gyermekek jelentik, akiket a történet ráébreszthet arra is, hogy az állatok is személyiséggel és érzelmekkel teli lények.

A könyvben található QR-kód segítségével Markó-Valentyik Anna bábművész tolmácsolásában is meghallgatható a mese Forrás: Jane Goodall Intézet/youtube.com
Neked ajánljuk
Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Guinness-rekordot állított fel India a 2018-19-es tigrisszámlálással (videóval) Angliában napi 3 milliárd liter víz veszik kárba A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Forrás: MTI/OS
Vissza
Hírfolyam