2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

150 nagyvállalat szólalt fel a klímabarát gazdasági újraindítás mellett

A világ 155 – összességében több mint 2,4 milliárd dollár piaci kapitalizációval bíró és 5 millió munkavállalót képviselő – globális nagyvállalata nyilatkozatban szólítja fel a világ kormányait, hogy a koronavírus-járványt követő gazdaságélénkítő csomagjaikat hozzák összhangba a legfrissebb klímatudományi eredményekkel.

A világ egyik legnagyobb édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója, a Mars is csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezete által támogatott eddigi legnagyobb olyan kezdeményezéshez, amelyet a világ legnagyobb vállalatainak ügyvezető igazgatói közösen hívtak életre – írja a Trade Magazin.

A nyilatkozat, amelyet a Science Based Target initiative (SBTi) nevű kezdeményezés és az ENSZ Global Compact tagjai közösen hoztak létre,

olyan gazdasági újraindítást sürget, ami egyrészt a klímatudomány által meghatározott 1,5 °C-os szint alatt tartja a globális hőmérsékletet, másrészt olyan jövőbeli befektetéseket tartalmaz, ami egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású, és az éghajlatváltozás hatásaival szemben ellenálló képes jövő felé vezet.

Az aláírók, köztük a Mars, 34 különböző szektort képviselnek, és a világ 33 különböző országában vannak jelen. A nyilatkozat arra reagál, ahogyan a világ kormányai különböző, összesen több milliárd dollár értékű gazdaságélénkítő csomagokat terveznek a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére, egy időben azzal, hogy kibővített nemzeti klímaterveket készülnek leadni a párizsi egyezményen belül.

Az aláíró nagyvállalatok, amelyek mindannyian a Science Based Target initiative tagjai, korábban már mindannyian meghatároztak különböző tudományosan megalapozott kibocsátáscsökkentő célokat. A nyilatkozat aláírásával egyrészt kijelentik, hogy saját céljaik továbbra is összhangban vannak a tudomány által meghatározott célkitűzésekkel, másrészt arra ösztönzik a kormányokat, hogy a zöld gazdaságélénkítésre koncentráljanak.

Neked ajánljuk
A vakcinának hála hamarosan fellélegezhetünk, de hiba lenne visszatérni a régi kerékvágásba A klímaváltozás fokozza a gyermekéhezést Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam