2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kárpátalján hosszú távú hulladékkezelési projekt készül

Vitalij Cvihun, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás helyettes elnöke reagált Áder Jánosnak a Volodimir Zelenszkijhez intézett levelére, amelyben a magyar államfő a Kárpátaljáról Magyarországra úszó soktonnányi szemét okozta problémákról írt.

Vitalij Cvihun várható fejleménynek nevezte a Tiszán úszó töméntelen hulladék miatti magyar reagálást. A megyevezető helyettese kifejtette: ahhoz, hogy Kárpátalján megnyugtatóan tudják kezelni a problémát, hulladékfeldolgozókra volna szükség – ám sajnos hiába várják a befektetőket – ismertette a mukachevo.net alapján a Kárpáthír.

Állami szinten nincs szó arról, hogy megoldják ezt a gondot. A megyevezetés ezért önerőből próbál vonzó feltételeket teremteni a befektetők számára.

Az állami közigazgatás egy hosszú távú, 2030-ig szóló projektet dolgoz ki a hulladékkezelésre, amelynek lényege, hogy minden járásban legyen egy kisebb regionális feldolgozóüzem, valamint egy nagy megyei jelentőségű hulladékfeldolgozó.

A portál megjegyzi, hogy Ukrajnát már figyelmeztették rá, hogy büntető szankciókat fognak alkalmazni az EU-ba úsztatott töméntelen szemét miatt, amit a kárpátaljai lakosság hord ki a folyók ártereire azzal a céllal, hogy áradáskor az mind tovaússzon. Az illegális szemétlerakók tartalma végül a Tiszában, a Latorcában és az Ungban köt ki és jut át a szomszédos országokba.

Neked ajánljuk
Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Lehet szavazni a fővárosi állatkert fiú kiselefántjának nevére Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért Mi fán terem a méltányos kereskedelem?
Tovább a forrásra: karpathir.com
Vissza
Hírfolyam