2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezeti katasztrófával fenyeget a lángoló amerikai hadihajó

Tombolnak a lángok a San Diegó-i flottatámaszponton kigyulladt amerikai hadihajón. Ha a lángok elérik a hajó tartályaiban lévő 3,7 millió liter üzemanyagot, annak a hatóságok szerint katasztrofális következményei lehetnek.

Tengerészek százai küzdenek azért, hogy a lángokat távol tartsák a Bonhomme Richard helikopterhordozó hajó olajtartályaitól, miközben a parti őrség máris felbérelt egy olajtakarító csapatot, hogy készen álljanak, ha olaj ömlene a tengerbe – számolt be az MTI.

Philip Sobeck ellentengernagy helyi idő szerint hétfőn késő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján az újságíróknak megerősítette, hogy

a tüzet csak két fedélzeti szint választja el a hajó üzemanyagtartályaitól.

Forrás: Guardian News/youtube.com

A lángok elfojtására a hajótestbe pumpált víz miatt elkezdett jobb oldalára dőlni a 255 méter hosszú hajótest, de a legénység dolgozik azon, hogy a vizet ki is szivattyúzzák.
Sobeck azt mondta, korai még feladni, hogy megmentsék a teljes pusztulástól a 23 éves partraszálló támadóhajót.

Lawrence Brennan nyugállományú hajóparancsnok, a New York-i Fordham Egyetem nemzetközi tengerjogi professzora az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, ha a tűz miatt összeomlik a hajótest, és az üzemanyag a San Diegó-i öbölbe ömlik, akkor a hadiflotta egy nagyszabású, több milliárd dolláros kárt okozó környezeti szennyezés felelősévé válik.

Sűrű füst száll a magasba a Bonhomme Richard nevű helikopterhordozó fedélzetéről a kaliforniai San Diego haditengerészeti támaszponton 
Fotó: MTI/AP/KGTV-TV
Neked ajánljuk
Árvizek, erdőtüzek és kánikulai hőhullámok sújtják az Egyesült Államokat Aggasztóan magas hőmérséklet és erdőtüzek Spanyolországban Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam