2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai elnökválasztási kampányban is fontos téma a klímavédelem

Joe Biden, az amerikai demokraták várható elnökjelöltje 2000 milliárd dolláros klímavédelmi tervet terjesztett elő kedden, a delaware-i Wilmingtonban újságíróknak nyilatkozva.

Az elnökjelölt célja saját bevallása szerint a klímaváltozás elleni küzdelem, illetve ezzel egyidejűleg a gazdasági növekedés biztosítása is. Ennek érdekében teljesen átalakítaná az Egyesült Államok energiapolitikáját, és 2035-ig megszüntetné a szénalapú energiatermelésből eredő környezetszennyezést.

„Ezek a legfontosabb beruházások, amelyeket az amerikai emberek és a gazdaság hosszú távú egészségének szempontjából megtehetünk”

– fogalmazott Joe Biden. A környezetvédelmi javaslatok több demokrata párti politikus programjában is megjelentek, nézetkülönbség csupán a megvalósítás egyes részletiben van. Maga Biden az előválasztásokon még „csak” 1700 milliárd dollárt ígért a klímavédelemre az elkövetkező tíz évre.

A várható elnökjelölt nem fejtette ki az újságíróknak, hogy konkrétan hogyan és milyen forrásokból teremtené elő a klímavédelmi célokat szolgáló összegeket. Csupán a környezetszennyezés csökkentését szolgáló új beruházásokról ejtett szót. Elemzők adóemelést sejtenek lehetséges anyagi forrásként.

Neked ajánljuk
A klímabarát életmód elterjesztését célozná az új francia klímatörvény Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson Az EU kiterjeszti szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi rendszerét Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam