2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeres volt a Bonhomme Richard oltása

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i flottatámaszpont dokkjában álló amerikai hadihajón – jelentette be csütörtökön a haditengerészet. 

Az utóbbi években ez volt az egyik legsúlyosabb tűzeset amerikai hadihajón nem harci cselekmény közben.

A vasárnap reggel kigyulladt Bonhomme Richard partraszálló hajón a legnagyobb veszély az volt, hogy a tűz eléri a tartályaiban lévő 3,7 millió liter üzemanyagot.

Az oltásban mintegy 400 tengerész vett részt váltva egymást. Közben 63 embert – 40 tengerészt és 23 civilt – kellett ellátni a hőség okozta kimerülés, füstmérgezés és könnyebb sérülések miatt.

Philip Sobeck ellentengernagy közölte, hogy egyelőre még ellenőrzik, nem maradt-e tűzfészek valahol, és ha ezt befejezték, akkor kezdik el a vizsgálatot a tűz okának kiderítésére.

Helikopterrel oltás a füstölő Bonhomme Richard helikopterhordozó felett
Fotó: MTI/AP/Gregory Bull
Neked ajánljuk
A klímaváltozás nyilvánvalóan táplálta az ausztrál bozóttüzeket Környezeti vészhelyzetet rendeltek el Brazília közép-nyugati részén Lezárják a nemzeti parkokat Kalifornia déli részén a tűzvészek miatt Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam