2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természetben rejlő megoldásokkal küzd a klímaváltozás ellen a P&G

A Procter & Gamble friss bejelentése szerint a 2030-ig tartó elkövetkező 10 évben globálisan karbonsemlegessé válik számos, a természet védelmét, helyreállítását és megőrzését elősegítő intézkedésnek köszönhetően.

A vállalat a 2030-ig tartó évtizedben 50%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és 100%-ban megújuló erőforrásokra alapuló villamos áramra áll át gyártóegységeiben. Emellett a természetre alapozó klímamegoldások révén  kiegyenlíthető a vállalati működéséből fennmaradó üvegházhatású gázok kibocsátása – írja a Trade Magazin.

A vállalat a következő évtizedet kulcsfontosságúnak tartja az éghajlatváltozás szempontjából, ezért kész arra, hogy túllépjen eddigi tudományos alapú céljain, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának 50 százalékkal való csökkentését jelentette.

A jelenlegi becslések szerint a vállalatnak 30 millió tonna szén kibocsátást kell egyensúlyba hoznia 2020 és 2030 között.

Ennek érdekében egyrészt folytatják a szél-, nap- és geotermikus energiát használó megoldások bevezetését, másrészt  a Conservation International és a World Wildlife Fund (WWF) szervezetekkel együttműködésben olyan projekteken dolgoznak, amelyek célja a kritikus ökoszisztémák, például erdők, vizesélőhelyek, gyepes területek és tőzegföldek védelme és helyreállítása, mert ezek a rendszerek szénnyelőként működnek – azaz több szenet nyelnek el, mint amennyit kibocsátanak.

A P&G az egész világra kiterjedő részletes támogatási listáján szereplő projektek a Fülőp-szigetek mangroveerdeitől Brazília atlanti-óceán-parti területeinek vadonján át az Észak-Kaliforniában erdőtüzek martalékává vált élőhelyekig számos színtéren járulnak hozzá a természetes életközösségek szénmegkötő képességének helyreállításához és megóvásához.

Neked ajánljuk
2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat Nagyobb klímaügyi kötelezettségvállalást várna a G7 országaitól az ENSZ Döcögve, de Magyarországon is megindultak a zöldkötvény-kibocsátások Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam