2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Versengve zöldülnek a városok Nyugat-Európában

Az Európai Zöld Városok díj kiírói Belgium, Bulgária, Dánia, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Hollandia területéről keresik azokat a friss projekteket, amelyek beltéri vagy kültéri növényzettel valódi hozzáadott értéket teremtsenek az emberek és a környezet számára. 

Iskolák udvara, rekultivált ipari területek, városi parkok, kórházak vagy új lakóövezetek – csak néhány példa azokra a projektekre, amelyek megmérettethetnek az Európai Zöld Város díj keretében. Olyan projekteket keresnek, amelyek bizonyíthatóan hozzájárultak ahhoz, hogy a városok zöldebbé, élhetőbbé és fenntarthatóbbá váljanak – írja a Német Faiskolák Szövetségénak (BdB) közleménye alapján a Magyar Mazőgazdaság.

A benyújtott pályázatok ideális esetben mintaként szolgálhatnak majd, vagy azért, mert egyszerűen másolhatók, vagy azért, mert új zöldítő beruházásokhoz szolgálnak ötletként.

A növényeket kiemelt helyen kezelő beruházások hozzájárulnak a biodiverzitáshoz, az egészséghez és a jóléthez, illetve a klímavédelemhez Fotó: shutterstock.com

A „Zöld városok a fenntartható Európáért” program kezdeményezésének a célja –amelyben egyelőre Belgium, Bulgária, Dánia, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Hollandia vesz részt – egy olyan európai projekt kitüntetése, amely optimálisan használja ki a városi zöldítés előnyeit. A zsűri várhatóan szeptember végén, október elején teszi közzé a nyertes pályázatokat.

Neked ajánljuk
A klímabarát életmód elterjesztését célozná az új francia klímatörvény Vlagyimir Putyin is részt vesz a klímacsúcson Az EU kiterjeszti szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi rendszerét Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam