2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klíma ügye rosszul jár az új uniós költségvetéssel

Az Európai Unió tavaly januárban célul tűzte ki, hogy 2050-re elérje a teljes klímasemlegességet, és ennek megvalósításához az úgynevezett Átmeneti Alap létrehozásáról is döntés született. A most elfogadott pénzügyi keretek azonban már sokkal kevésbé ambiciózus vágyakat tükröznek.

A klímaátmeneti támogatások a harmadukra, a tervezett 30 milliárd euróról tízre csökkentek, és az EU legnagyobb innovációs és kutatási programjára, a Horizont 2020-ra szánt források is jelentősen apadtak, 13,5 milliárdról 5 milliárdra – számolt be az Euronews.

A vidékfejlesztés pénzügyi kerete megfeleződött, 14 milliárd helyett 7,5 milliárd jut erre a célra.

A világjárvány gazdasági hatásai tehát alaposan átírták az unió rövid, közép- és hosszú távú stratégiáját, az Európai Bizottság jövőképe azonban nem változott.

Forrás: euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Az Európai Bizottság célul tűzte ki a levegő, a víz és a talaj szennyezőanyag-mentességét A klímabarát életmód elterjesztését célozná az új francia klímatörvény Az EU kiterjeszti szén-dioxid-kibocsátás-kereskedelmi rendszerét A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam