2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egymillió munkahelyet teremtene a zöld átállás Nagy-Britanniában

A brit Gyártástechnológiai Szövetség (Manufacturing Technologies Association) jelentése szerint az Egyesült Királyság gyáriparának „zöld” termelésre átállása 8-20 milliárd fonttal növelné a GDP-t, és akár egymillió új munkahelyet teremthetne.

A dekarbonizációt mint növekedési stratégiát vizsgáló tanulmány szerint az Egyesült Királyság jó pozícióban van a zöld átállás vezetéséhez. Az ország 44 százalékkal szorította lejjebb szén-dioxid-kibocsátását 1990 óta, és elsőként kötelezte el magát a nettó zéró emisszió elérése mellett – emlékeztet az Autopro.

A szövetség vezérigazgatója, James Selka szerint a zöld technológiákkal az egész gazdaságukat átalakíthatják, miközben

egyszerre teremthetnek új, többet fizető állásokat és védhetik a környezetet.

A számítások szerint a zöld átmenet során 37-90 ezer új munkahely születne a termelésben, további 34-83 ezer az ellátási láncokban, és legalább 400 ezer, legfeljebb egymillió az egész brit gazdaságban.

A szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy klímabarát technológiák szektora négyszer olyan gyorsan növekszik, mint az egész gazdaság, éppen ezért a gazdasági fejlődés egyik fontos mozgatórugója. Az átállás mihamarabbi elkezdése adná a legtöbb esélyt a vállalatoknak a versenyképességük megőrzéséhez. A zöldebb gazdaság eléréséhez az egész ellátási lánc emissziójának, valamint a végtermékek által kibocsátott szén-dioxid mennyiségének csökkentésére is szükség lesz.

Neked ajánljuk
Emeli a tétet az Európai Unió Amerikában kézzelfogható következményekkel jár a klímaváltozás Sokat nőtt az organikus élelmiszerek forgalma a briteknél Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam