2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két újrahasználati bolt is nyílhatna az I. kerületben

Az I. kerületi önkormányzat kiválaszott két üzlethelyiségét, és ezeket kedvezményesen adja bérbe annak a nyertes szervezetnek, amely „újrahasználati boltot” üzemeltetne majd bennük. 

A „bizományiban” vásárolni régen sem a szegénység jele volt, sokszor lehetett egyedi, klassz darabokra találni ott. Ma pedig, amikor a fenntarthatóság és környezettudatosság is fontos, jól tesszük, ha nem mindig vadonatúj holmikat vásárolunk – írja a Humusz.

A kerület abban bízik, hogy a Győző utcában, illetve a Fő utcában kialakítandó helyek egyúttal közösséget erősítő és környezetvédelmi szemléletet formáló hatásúak lehetnek.

Mint a felhívásban írják, a környezetvédelem irányelveinek fontos szempontja a kevesebb szemét termelése és az újrahasználható lakossági tárgyak megfelelő kezelése. Az újrahasználat lehetőségeinek népszerűsítése és feltételeinek kialakítása a 21. századi, környezettudatos önkormányzat alapfeladatai közé tartozik. Pályázati határidő: 2020. augusztus 28.

Az újrahasználati pontok kialakítása a túltermelés és a felesleges hulladékok keletkezése ellen nyújt segítséget. Fenntarthatósági szempontból a legelőnyösebb, ha az árucikkek kidobás vagy újrahasznosítás helyett újra használatba kerülnek. Ugyanakkor szociális szempontokat tekintve is nagyon hasznos, ha megfizethető áron hozzá lehet jutni jó minőségű, mások által már nem használt különféle termékekhez.

Neked ajánljuk
Skóciában épül Európa első, nagy léptékben dolgozó szénmegkötő üzeme A visegrádi országok együtt lépnek a fenntarthatóság felé Egyre szívesebben vásárolunk helyi termékeket Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam