2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható mesterséges szigetek épülnek Malajzia partjainál

Bjarke Ingels építészirodája, a BIG nyerte meg azt a pályázatot, amelyet a malajziai Penang-sziget partjainál épülő BiodiverCity projekt tervezésére írtak ki, hogy elősegítse a sziget fenntartható gazdasági növekedését és kulturális fejlődését, miközben megóvja a tengerparti övezetek és a természetes élőhelyek biológiai sokféleségét.

Egy hatalmas, 1821 hektárt magában foglaló projektről van szó, mely három mesterséges szigetből fog állni. Ezeket autonóm közlekedési hálózat kapcsolja majd össze a szigettel vízen, a levegőben és a szárazföldön. A szigeteket szeretnék autómentessé tenni, ahol az emberek leginkább gyalog vagy biciklivel járnak majd – írta meg a Deezen alapán a Travelo.

A szigetek vízililomokat formálnak, és területük különböző funkciók szerint oszlik el: 4,6 kilométernyi strand, 242 hektárnyi park kap rajta helyet, emellett 25 kilométer hosszú vízpart.

Az épületeket nagyrészt bambusz, fa és zöld beton kombinációjából építik, utóbbi jellegzetessége, hogy újrahasznosított alapanyagokból készül.

Forrás: Cities of the Future/youtube.com
Neked ajánljuk
Az alkalmazkodás érdekében további erőfeszítéseket sürget az Európai Parlament A sport világa segíthet visszahozni a természetet a nagyvárosokba A következmények kezelése sokkal borsosabb lenne, mint a klímavédelem A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam